MOLDE : Ingenting er foreløpig klart, men Bjerkeset sier det har ligget i kortene lenge at Solskjær er en mann som har ambisjoner utover Molde Fotballklubb, og at han kunne dra enten nå eller i sommer.

– Vi har vel vært klar over at han kan forsvinne, men det er litt overraskende valg av klubb med tanke på hvilken eier som er der. MFK har uansett et godt grunnlag, selv uten Solskjær. Jeg tror det kan bli et ganske brukbart resultat i årets sesong uansett, sier supporterlederen.

Kontroversiell

Cardiffs eier Vincent Tan blir av mange sett på som en kontroversiell mann og Bjerkeset tror Solskjær har fått lovnader om fullstendig kontroll på det sportslige hvis det blir kristiansunderen som blir ny manager i klubben.

– Jeg tror ikke Solskjær finner seg i noen innblanding i det sportslige, fortsetter Bjerkeset.

Ønsker Dempsey

I skrivende stund har ikke Solskjær signert noen kontrakt med Cardiff, og MFK har heller ikke gitt uttrykk for at de jakter på en erstatter. Bjerkeset har ingen store ønsker om hvem som bør ta over MFK-skuta hvis Solskjær forlater klubben, men han har et ønske for det nye året og sesongen.

– Enn så lenge er Solskjær manageren vår, men jeg håper vi får beholde de to andre. Jeg tror Mark (Dempsey) hadde gjort en godt jobb som hovedtrener. Det har jo vært en god del spenning innad i Tornekrattet med situasjonen rundt Solskjær. Folk vil selvsagt beholde han, men han har gjort en meget god jobb så lenge han har vært her, forteller Tornekrattets supporterleder.

Leder Anders Sigdestad i Cardiffs norske supportergruppering Scandinavian Bluebirds tror Solskjær vil være en god løsning for klubben.

– Det ville vært veldig spennende, og det ville vært en stor opptur for klubben. Solskjær er en talentfull manager, og jeg tror han ville gjort det veldig bra i Cardiff, sier han.

Vil bygge laget

I utgangspunktet hadde eier Vincent Tan gitt beskjed om at klubben ikke kom til å bruke penger i overgangsvinduet i januar. I fjor høst sparket også Tan sportsdirektøren i klubben fordi han mente han brukte for mye penger.

– Jeg tror nok Solskjær har fått lovnad om penger til spillerkjøp i januar. Klubben har vært drevet på en dårlig måte, men Solskjær er klok og vet nok hva han går til, fortsetter Sigdestad.

Hvis Solskjær blir valgt bak roret håper supporterlederen at klubben vil overleve i Premier League og kanskje også klatre til midten av tabellen. Deretter tror han Solskjær vil starte på arbeidet med å forme laget til sitt eget.

– Han vil helt sikkert bygge laget fra sommeren av slik at han får det slik han vil ha det. Så spørs det selvsagt hvor mye penger han får lov til å bruke. Jeg er også spent på hvordan kommunikasjonen blir mellom han og Tan. Kommunikasjonen mellom Mackay og han var dårlig, forklarer Sigdestad.