Ga ikke opp selv om Solskjær sa nei

Cardiff har aldri gitt opp å få nordmøringen i managerstolen.

Publisert: Publisert:

Cardiff-eier Vincent Tan. Foto: NTB scanpix

  • Øystein Fossum
Denne artikkelen er over seks år gammel

I går begynte britiske medier igjen å skrive om Ole Gunnar Solskjær i forbindelse med den ledige manager-jobben i Cardiff City.

Tidens Krav meldte rundt middagstider i dag om at Cardiff-eier Vincent Tans fly var observert på Kristiansund lufthavn Kvernberget i løpet av formiddagen 1. nyttårsdag. Flyet hadde bare stått på bakken i en drøy halvtime før det lettet igjen.

Det spekuleres nå i om Ole Gunnar Solskjær er om bord i flyet, på vei til Cardiff, Wales. TV 2 hevder til og med at Solskjær blir ny manager i klubben.

Walesonline.co.uk skrev 31. desember at Cardiff fortsatt håper på å kunne hente den tidligere Manchester United-profilen til den ledige stillingen. Flere andre troverdige aviser, blant annet The Guardian, hevdet dette.

Assistenttrener David Kerslake har siden Malky Mackay fikk sparken (i etterkant av lørdagens 3-0 tap for Southampton) ledet laget, noe han også gjør i dagens oppgjør mot serieleder Arsenal.

Solskjær eierens førstevalg

Allerede før Mackay mistet jobben i jula gikk ryktene på øyriket om at Solskjær var Cardiff-eier Vincent Tans favoritt til å overta som manager.

Det har vært kjent at den eksentriske eieren ønsket forandringer, og at han vil ha en ung, utenlandsk trener til å lede laget videre. South Wales Echo skrev blant annet at Cardiff ønsker å bytte ut Mackay med en ambisiøs, ung, respektert, utenlandsk manager. Der skulle Solskjær passe perfekt.

Etter at Mackay fikk sparken har Ole Gunnar Solskjær vært bookmakernes favoritt til å overta jobben.

30. desember ble imidlertid ryktet kaldere, da The Guardian hevdet Ole Gunnar Solskjær ikke var interessert i jobben, og at han hadde svart «nei» til et tilbud. Den samme dagen kom meldingen om at nordmøringen var tilbudt tidenes beste trenerkontrakt i Norge.

Ettersom Vincent Tans fly i morges ble observert i Kristiansund er Manchester United-legenden igjen et meget hett navn i forbindelse med Cardiff-jobben.

Vil snakke med engelske klubber

Ifølge Romsdal Budstikke har Solskjær gitt Molde-ledelsen beskjed om at han ønsker å snakke med utenlandske klubber, men hevder samtidig at flere engelske klubber er inne i bildet for kristiansunderen.

Solskjær var også manges favoritt til å overta den ledige managerjobben i West Bromwich Albion. Birmingham-klubben ville imidlertid heller satse på en spansk manager.

Publisert:

Les også

  1. Har ikke sagt nei til Molde

  2. - Kun formaliteter gjenstår

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Molde FK
  4. Cardiff City