Gary Medel og Jack Wilshere duellerte på midtbanen. Foto: NTB SCANPIX
Ole Gunnar Solskjær og Vincent Tan fulte kampen. Foto: NTB SCANPIX

Cardiff kjempet heroisk på Emirates Stadium onsdag, da de kun var noen få minutter unna å holde Arsenal til uavgjort.

Kanskje reflekterte Cardiff-spillernes innsats faktumet at Ole Gunnar Solskjær, som etter all sannsynlighet blir deres nye manager, satt på tribunen.

— Spillerne har gitt alt og jeg synes de gjorde nok til å vinne, sier Cardiffs midlertidige manager David Kerslake ifølge BBC.

- Cardiff jobbet hardt

Han er imidlertid ikke sikker på hvor stor rolle Solskjærs nærvær spilte.

— Jeg er ikke en gang sikker på hvor mye spillerne visste om det. De er veldig profesjonelle gutter og ga alt. Jeg har 100 prosent troen på at dette laget er godt nok til å unngå nedrykk, sier Kerslake.

Arsene Wenger tror imidlertid Cardiff-spillerne var ekstra lystne på å vise seg frem onsdag.

— Vi måtte være tålmodige mot et veldig godt Cardiff-lag. De jobbet veldig hardt, deres nye manager var på tribunen, sier Wenger.

Nicklas Bendtner reddet Arsenal, ved å score ledermålet to minutter før slutt. Bendtner har hatt en markant stigning i sine prestasjoner denne sesongen, men etter kampen fortalte imidlertid Arsene Wenger at dansken pådro seg en ankelskade, og at han vil være ute i ukesvis.

Theo Walcott avgjorde kampen på overtid.

Dermed er Cardiff fortsatt på en utsatt 16. plass i Premier League, kun to poeng over streken.

Skadekrise

Arsene Wenger måtte være kreativ da han valgte førsteelleveren mot Cardiff. Aaron Ramsey, Mesut Özil og Olivier Giroud var alle ute, noe som blant annet førte til at Lukas Podolski fikk sjansen som spiss.

Arsenal dominerte den første omgangen, men det vitnet om lite gjennombruddshissighet at det første skuddet på mål kom etter 55 minutter, da Theo Walcotts langskudd ble reddet av Cardiff-keeper Ben Marshall.

Jack Wilshere var blant hjemmelagets piggeste, og beviste det da han fra spiss vinkel traff stolpen med et imponerende skudd halvveis i omgangen.

Det forsøket virket å inspirere vertene, som gikk inn i sin beste periode i kampen. Per Mertesacker fikk blant annet stå helt umarkert og heade to ganger like etter hverandre, men ved begge tilfeller var avslutningen svak. Tendensen var uansett klar. Cardiff-spillerne, som hadde kjempet heroisk hele kampen, var i ferd med å slite seg ut.

Bendtner innfrir

Mange har fremstilt det som en katastrofe at Arsenal kun har Nicklas Bendtner i bakhånd når Olivier Giroud er skadet.

Etter 65 minutter måtte Wenger ty til dansken, da hans lag måtte ha mål.

Helt til det gjenstod to minutter så ikke det valget ut til å betale seg.

Men da var dansken først på en Ben Marshall-retur, og banket ballen i mål.

På overtid doblet Theo Walcott ledelsen, da han vippet ballen over Marshall.

Fakta Premier League onsdag, 20. runde:

Swansea – Manchester City 2-3 (1-1) Mål: 0-1 Fernandinho (14), 1-1 Wilfried Bony (45), 1-2 Yaya Touré (58), 1-3 Aleksandar Kolarov (66), 2-3 Bony (90).

20.498 tilskuere.

Arsenal – Cardiff 2-0 (0-0) Mål: 1-0 Nicklas Bendtner (88), 2-0 Theo Walcott (90).

60.004 tilskuere.

Crystal Palace – Norwich 1-1 (1-1) Mål: 0-1 Bradley Johnson (39), 1-1 Jason Puncheon (str. 44).

Rødt kort: Leroy Fer, Norwich (to gule, 82).

25.189 tilskuere.

Jonathan Parr spilte 44 minutter for Crystal Palace.

Fulham – West Ham 2-1 (1-1) Mål: 0-1 Mohammed Diame (7), 1-1 Steve Sidwell (32), 2-1 Dimitar Berbatov (66).

Rødt kort: Kevin Nolan, West Ham (44).

25.335 tilskuere.

John Arne riise spilte hele kampen for Fulham.

Liverpool – Hull 2-0 (1-0) Mål: 1-0 Daniel Agger (36), 2-0 Luis Suarez (50).

44.627 tilskuere.

Southampton – Chelsea 0-3 (0-0) Mål: 0-1 Fernando Torres (60), 0-2 Willian (71), 0-3 Oscar (82).

31.271 tilskuere.

Stoke – Everton 1-1 (0-0) Mål: 1-0 Oussama Assaidi (49), 1-1 Leighton Baines (str. 90).

25.832 tilskuere.

Sunderland – Aston Villa 0-1 (0-1) Mål: 0-1 Gabriel Agbonlahor (15).

41.000 tilskuere.

West Bromwich – Newcastle 1-0 (0-0) Mål: 1-0 Saido Berahino (str. 82).

Rødt kort: Mathieu Debuchy, Newcastle (62).

26.430 tilskuere.

Manchester United – Tottenham 1-2 (0-1) Mål: 0-1 Emmanuel Adebayor (34), 0-2 Christian Eriksen (66), Danny Welbeck (67).