Ole Gunnar Solskjær fikk et råd av Sir Alex Ferguson før han tok jobb som manager: Velg riktig eier, ikke riktig klubb.

Den gamlespissen fra Kristiansund har stor respekt for sin gamle sjef. Velger han Cardiff trosser hanlikevel troligdette rådet.

Dette er skrevet med et forbehold om at jeg ikke kjenner Vincent Tan, Cardiffs eier. Det jeg har hørt, lest og sett om han tyder likevel på at han er mange nautiske mil unna å være en eier på øverste hylle.

Ingen skal bestride atinvestoren og forretninmgsmannen fra Malaysia har lyktes i næringslivet. Som eier av en fotballklubb har han uansett vist mange tegn på at han ikke aner mye om mekanismene i bransjen. Han har også vist en mangel på tålmodighet som kostet den forrige manager Malky Mackay jobben, selv om han var mannen bak opprykk til Premier League, og en mer enn godkjent sesong der så langt.

Når du som eierbeordrer en klubb å skifte draktfarge, eller henter spillere med kun åttetall i fødelsnummeretfordi du er overtroisk, tråkker du på supporterne. Når du i samme posisjon begrunner din mistillit til manageren med at backene ikke scorer mange nok mål fornærmer du mannen med det sportslige ansvaret.

Det er altså denne mannen det meste tyder på atOle Gunnar Solskjær nåskal jobbe for. Så: Er dette en utpreget dårlig ide?

Selvsagt ikke. Dette er en klubb i verdens mest attraktive liga. Det er en klubb med rike muligheter, særdeles trofaste supportere, og en eier som må ha gitt noen garantier under samtalene.

Veldig enkelt sagt betyr det to ting:

— En tilstrekkelig stor bunke med pundsedler til å oppfylle de sportlige ambisjonene, og

- To doser tålmodighet

Det første er neppe noe problem for en mann med en pengebinge som ville fått Onkel Skrue til å rødme. Det siste er det store spørsmålet. Vincent Tans korte historie som klubbeier har ikke båret preg av utpreget kløkt eller tålmodighet. Solskjær har hatt rike eiere også i Molde, men det har vært eiere med en genuin interesse for klubbens ve og vel, i harmoni med omgivelsene. De har gjort stort sett alt riktig på veien sammen , noe som har gitt eventyrlige resultater.

Det siste er selvsagt også et poeng fra Solskjærs side. Som manager har du ansvar for å tenke helhet, men du har samtidig ansvar for egen karriere. Å forlate Molde nå vil strategisk være riktig for Solskjær. Han har tatt en liten klubb fra en liten by til et nivå hvor det realistisk er tilnærmet umulig å ta neste steg. Da er det tid for å ta over en klubb der en kan skape ny framgang. Dessuten er det grenser for hvor mange ganger en kan si nei til andre klubber før en gjør seg selv mindre attraktiv, og signalene om at en er "Per bufast" blir for markante. Ole Gunnar Solskjær har utvilsomt hatt tilbud fra flere klubber i mange ligaer, blant annet fra Aston Villa.

Nå kan det være tid for å dra. Til riktig liga og riktig klubb. Det gjenstår å se om "feil eier" blir en felle.

Tror du Solskjær og Cardiff er en god match?