MINSK (aftenposten.no): Før VM ble hockeyguttenes sjanser til å i det hele tatt overleve som A-nasjon ansett for å være små. Med en hel rekke ute med skader og motivasjonsproblemer, pluss en Mats Zuccarello i NHL-sluttspill, skulle man i hvert fall juble hvis man berget plassen.

Etter seks poeng på tre kamper og en god kamp som nesten holdt til en hockeysensasjon mot Sverige i går, har til og med landslagssjef Roy Johansen tatt ordet kvartfinale i sin munn.

— Med tanke på at det var en lang og brokete vei frem til dette mesterskapet er det hyggelig å kunne snakke om kvartfinale nå. Det bor en sterk vinnerkultur i dette laget, og selv om det er flere nye her er det mange som har vært med før og de fleste vet hva som skal til og hva det dreier seg om på dette nivået. Og slik som laget har opptrådt og med de resultatene vi har levert er det lov å tro på kvartfinale for Norge nå, sier Johansen til Aftenposten.

Bedre enn i 2011

Italia, det som på mange måter var nøkkelkampen for å unngå nedrykk, ble vunnet med 3-0. Så ble Danmark slått 4-3 etter at danskene ledet 2-0 tidlig. Mot Sverige viste guttene at selv med de antatt beste spillerne ute er det kvalitet i hvert eneste ledd og i hver eneste rekke også denne gangen.

— Nøkkelkampen for å ta seg til en kvartfinale blir mot Slovakia. Jeg har ikke fått regnet på det skikkelig, men slik jeg ser det nå kan det holde med ni poeng, Men normalt gjør det ikke det. Men det kan holde. Helst bør vi ha poeng både mot Slovakia og Frankrike. Klarer vi det holder det til en kvartfinale. Vi bør ha 10-11 poeng, svarte landslagssjefen da han fikk spørsmål om han hadde begynt å regne på sjansene for kvartfinale, etter kampen i går.

— Jeg hadde tro på at vi skulle få med oss ett eller to poeng mot Sverige, for vi spilte en bedre kamp nå enn da vi slo dem i 2011. Men vi fikk ikke den uttellingen vi hadde fortjent.

- Kan slå alle

Mathis Olimb mener Sverige-kampen viste at Norge kan slå hvem som helst.

— Det var verdensmesterne vi spilte mot, altså. Vi tar med oss selvtillit fra den kampen. Vi ser at spillet vårt fungerer mot alle, vi kan spille jevnt mot alle lag og vi kan slå alle lag. Nå skal vi se fremover. Dette kan bli moro, sier Olimb.

Sportsdøgnet