MINSK (aftenposten.no): Norge ledet 1-0 over Sverige, holdt 1-1 og presset hockeystoltheten da kampen sto og vippet. «Tre Kronor»-matchvinner Linus Klasen likte dårlig at Norge gjorde Sverige dårlige.

— Det ble en veldig tøff kamp. Det var vi i og for seg forberedt på. Norge gjorde en bra kamp og spilte på det de kan. De ødela mye for oss, gjorde det vanskelig for oss å få til vårt spill, og forstyrret måten vi ønsket å spille på. Derfor fikk vi det ikke helt til å stemme i perioder, sier Klasen til Aftenposten.

Sondre Olden sendte Norge i føringen, og et norsk lag med selvtillit kunne lagt på til 2-0 uten at det hadde vært noe å si på. Men i stedet slo Sverige tilbake og vant med ett mål.

— Om vi ble nervøse vet jeg ikke, men vi var litt urolige. Det er små forskjeller mellom lagene i VM, og det er som oftest små marginer som avgjør. Men vi trakk det lengste strået og tok en viktig seier. Og ikke minst var det viktig for hockeymaktbalansen mellom våre to land, sier han og flirer.

Hevet hode

De norske spillerne var både stolte av prestasjonen og skuffet over resultatet mot laget de slo i VM-åpningen i 2011. — Vi kan absolutt gå med hevet hode etter dette. Vi hadde dem hele veien inn følte jeg, og vi hadde troen på at det kunne gå. Hadde de dratt i vei hadde det blitt en helt annen type kamp, men vi spilte på de tingene vi kan. Vi holdt oss til kampplanen, og spilte på styrkene våre. Vi fikk dratt ned tempoet og gjort Sverige dårlig. Men om vi fortjente å vinne vet jeg ikke, sier Per-Åge Skrøder, som hadde målgivende pasning på Oldens 1-0-mål.

— Fint mål av Sondre. Jeg så han kom og prøvde bare å få pucken bort til ham. Det var et flott mål, sier veteranen.

— Det er kult at Sondre fikk vist seg frem og hva han kan såpass tidlig. Nå vet de andre hva han er god for når han kommer til Brynäs før neste sesong, sier Mathis Olimb, som selv spiller i Sverige.

— Hvordan vil du oppsummere matchen mot svenskene?

Ikke tid til å deppe

— Jeg er j**** skuffet, faktisk. Jeg følte vi hadde dem og vi hadde så lyst på denne seieren, så dette er surt, sier Olimb.

— Vi har nesten ikke tid til å være skuffet, det er kamp igjen bare om noen timer. Så det handler om å gjør alt rett i timene til neste kamp nå, så skal vi kjøre på videre, sier Jonas Holøs, Norges evighetsmaskin på backplass.

Norge møter Slovakia i kveld. Dropp i Tsjizjovka Arena er klokken 19.45. Sportsdøgnet