NORGE-SVERIGE 1-2

MINSK (aftenposten.no): Sondre Olden (21) fikk virkelig presentert seg for sitt nye hockeyland med scoringen og prestasjonen da Norge til slutt måtte gi tapt for Sverige.

Svenskene vant 2-1, men det så lyst ut da den ferske Brynäs-spilleren fintet Norge i føringen.

— Jeg fikk sjansen jeg har ventet litt på og måtte bare score. Jeg hadde ikke klart det hvis det ikke hadde blitt mål. Det kom ikke på tale at den ikke skulle inn. Jeg kom rett fra boksen og det var fri gate inn, sier Olden og presser frem en smil.

- Deilig å se den gå inn

Per-Åge Skrøder så Olden sette fart i midtsonen da veteranen snappet pucken. Han sendte den rett på køllebladet til Olden. Et par sekunder senere lå pucken i nettet og de norske spillerne hadde rystet verdens beste hockeynasjon nok en gang.

— Jeg så han keeperen sto litt langt ute og måtte bare prøve å dra den. Det er sånn det er når du får sånne sjanser. Det var så deilig å se den gå inn, fortsetter han.

Men selv om Norge kjempet tappert og som i 2011, da Norge vant etter straffer, hadde svenskene på gaffelen, kunne Pär Mårts' gutter smile bredest til slutt.

— Vi hadde noen store sjanser da vi ledet, og jeg kunne selv lagt på til 2-0. Det var en stor sjanse. Jeg tror ikke keeperen en gang så pucken. Det kunne gjort ting annerledes. Men alt i alt hadde Sverige mye puck og vi forsvarte oss bra. Dette kunne gått begge veier, men dessverre fikk Sverige to mål og vi bare ett, sier Olden.

- Hvordan vil du oppsummere kampen?

— Vi turte litt mer i denne kampen, det får vi ta med oss videre. Vi er skuffet over resultatet, men vi må ikke glemme at vi spilte mot en av favorittene til å vinne VM. Vi kan slå de fleste i denne gruppen hvis vi fortsetter som dette.