OBERSTDORF (Aftenposten.no): — Han vant i fjor og leder verdenscupen. Martin er mannen å slå, han er favoritt, sier Dario Cologna til Aftenposten.

Men den tredobbelte Tour-vinneren fra Sveits får kjapt svar fra fjorårsvinner Martin Johnsrud Sundby.

— En ting er å vinne én gang. Men Dario har vunnet utrolige tre ganger. Han er en mer komplett skiløper enn meg. Forhåpentligvis kan jeg kjempe meg i en posisjon som gjør at jeg kjemper om en plass på podiet, sier Johnsrud Sundby.

Den psykologiske krigføringen var i gang mellom de to største favorittene på pressetreffet i Oberstdorf fredag ettermiddag.

Skadet i fjor

Martin Johnsrud Sundby har vært den mest stabile langrennsløperen i verden over lang tid.

Men Cologna viste strålende form i Davos før jul. Og ikke minst: Sveitseren, som fikk ødelagt stroe deler av inngangen til fjorårssesongen på grunn av skade, vet hvordan han skal vinne konkurransen som kårer verdens mest komplette langrennsløper.

— Jeg har store forventinger til å gå Touren igjen. Jeg har jo gode minner herfra. Jeg har levert gode prestasjoner i Tour de Ski.

- Hva vil avgjøre Touren denne gangen?

— Det vil bli en jevn Tour, det det blir mye jakting. Det handler rom å være en komplett løper og unngå feil.

- Årets sprint går på ditt hjemsted Val Müstair?

— Ja, og det er hyggelig. Men denne sprinten er ikke den vitigste etappen. Det handler om 30 bonussekunder og jeg trenger ikke å vinne der. Jeg vil kjempe for å komme til en finale eller semifinale.

- Hva blir den viktigste etappen?

— Den siste!

Har trent bra i jula

Han skadet seg i oppkjøringen til forrige sesong. Han kom seg aldri til start i Tour de Ski. Men sveitseren slo grusomt tilbake med to OL-gull i Sotsji.

— Ja, jeg er i en mye bedre situasjon nå. Det er en stor forskjell. Jeg er glad for å være her denne gangen. Jeg føler meg i bra, selv om det ikke har vært den beste sesongstarten. Men jeg har trent godt i julen og håper å kunne kjempe om pallen.

Hans antatt tøffeste konkurrent, Martin Johnsrud Sundby, snakket ned egne forventninger da han møtte mediene.

— Jeg skal kjempe for topp tre. I fjor var jeg heldig og kom meg med som lucky loser på begge sprintene. I tillegg fikk jeg god hjelp fra kollegene mine på den lange etappen. Alt gikk min vei og det forventer jeg ikke i år.