Fredag var Etzaz Hussain på MFK-trening og forberedte seg til lørdagens testimonial for Daniel Berg Hestad. Hussain var MFK-spiller fra sommeren 2012 og ut fjorårssesongen, men forlot Molde i vinter til fordel for tyrkiske Sivasspor. 23-åringen innrømmer imidlertid at det er godt å være ikledd MFK-utstyr igjen.

– Det føles ikke ut som jeg har vært borte så lenge, så det var godt å være tilbake. Det var veldig deilig å komme tilbake til byen og møte alle guttene. Det føltes ikke ut som jeg hadde vært borte da jeg kom tilbake. Det var herlig, forteller Hussain til Romsdals Budstikke.

Går for seier

Han fikk med seg to seriegull og to cupgull i løpet av sin tid i Molde. Lørdag er han tilbake i MFK-drakta og spiller for Daniel Berg Hestads lag i testimonialkampen for samme mann. Hussain legger ikke skjul på at MFK-legenden har betydd mye for ham.

– Han har vært en mentor for meg hele veien. Jeg trodde han var ferdig som fotballspiller da jeg kom til Molde, men han holdt jo ut i tre år til. jeg har lært mye av Daniel, så jeg gleder meg til kampen. Det er en stor ære for meg å bli kalt inn av Daniel, sier Hussain.

Selv om det ”bare” er en testimonial, forteller midtbanespilleren at han kommer til å gi jernet for at laget hans tar hjem seieren.

– Vi går jo for å vinne. Det blir ikke bare vennskapelig.

– Så det er litt viktig å vinne også?

– Det er jo naturlig at det blir konkurranse. Når man først spiller elleve mot elleve, så vil man jo vinne. Hvis ikke er det ikke noe vits å være der, sier Hussain.

Opp og ned i Tyrkia

Ting har ikke bare gått på skinner for 23-åringen i sin nye klubb. Etter å ha startet oppholdet med å starte flere av Sivasspors kamper, byttet klubben trener og Hussain falt ut i kulden. I tillegg endte det til slutt med nedrykk fra den tyrkiske eliteserien for laget. Hussain har kontrakt med Sivasspor til sommeren 2018. – Det har vært en berg— og dalbane sportslig sett. Jeg fikk spille mye i starten, og så kom det en ny trener etter tre kamper. Da ble det mindre spilletid, og mest innhopp. Så det har ikke vært optimalt sportslig, men det har vært en fin erfaring, sier Hussain.

– Det er veldig annerledes der enn i Europa. Men det er veldig lærerikt. Man får nye opplevelser og erfaringer. Det har vært moro, sier han.

Nå venter testimonial og litt ferie før han og laget skal forberede seg til ny sesong.

– Det blir spennende, men akkurat nå har jeg fokus på lørdag. Nå har jeg ei uke til med ferie, så skal jeg være godt treng og klar til ny sesong, sier Hussain.