MOLDE (Rbnett): Som Rbnett meldte onsdag har Fredrik Gulbrandsen lenge vært aktuell for Red Bull Salzburg. Torsdag kom bekreftelsen på at Molde-spilleren selges til Østerrike, et halvt år før kontrakten går ut. Det bekrefter administrerende direktør Øystein Neerland.

— Jeg vil gjerne takke dere for tre fantastiske år i klubben. Jeg har blitt utrolig glad i både klubben, fansen, byen og alle i og rundt Molde FK. Så det er veldig vemodig for meg å forlate dere nå. Dette var en stor mulighet for meg som jeg ikke kunne si nei til, på dette tidspunktet av karrieren, sier Gulbrandsen til moldefk.no.

Fredrik Gulbrandsen etter at han signerte en treårskontrakt med Red Bull Salzburg. Foto: PRIVAT

-Jeg har hatt mine tre beste år både på og utenfor banen. To cupgull og ett seriegull, som toppet seg med spill i Europa League. En fantastisk tid, hvor jeg har møtt utrolig mange fantastiske mennesker. Jeg vil gjerne gi en ekstra takk til trenere, støtteapparat, administrasjon, tante på kjøkkenet og ikke minst spillergruppa. Jeg ønsker alle i Molde FK masse lykke til videre. Så håper jeg på slutten av sesongen at jeg får en gullmedalje sendt i posten!! Jeg vil aldri glemme tiden jeg hadde i Molde, og forhåpentligvis får jeg en gang i fremtiden spille i blått igjen, sier Gulbrandsen, som ble seriemester med i 2014 og norgesmester i 2013 og 2014.Ole Gunnar Solskjær hentet Fredrik Gulbrandsen fra Lillestrøm til Molde sommeren 2013. — Han har vært helt super fra første til siste sekund. Noe av det siste han gjorde var å score målet mot Brann, og noe av det første han gjorde var å komme inn i 2013 og gi oss en eksplosivitet og en fart på topp, en arbeidsvilje. Det er alltid vemodig å miste så flotte gutter og så flotte spillere, men det er slik vi har nødt til å tenke utvikling selv. Når vi får sjansen til å sende spillere som har levert så godt videre og vi får en brukbar sum med penger, så må de få muligheten, sier Solskjær til moldefk.no.

Gulbrandsen har spilt tre A-landskamper for Norge.

-Nå har han vært med i landslagsdiskusjonen, han har blitt frisk igjen, spilte 90 minutter mot Rosenborg, scoret fire mål for oss i sine siste kamper. Så nå banker han vel på døra igjen til landslaget, for han har et internasjonalt snitt over seg. Vi ønsker han lykke til, det er en spennende klubb, som jeg tror passer godt til hans spillestil, sier Solskjær.

Fredrik Gulbrandsen har spilt 56 obligatoriske kamper for Molde og scoret 23 mål.