Sist helg ble Johann Forfang nummer 12 og 6 i NM i plasthopp. Men med en sommer som ble preget av bihuleoperasjon er det forsiktig optimisme til tromsøhopperens form — etter kun én måned i full trening.

— Jeg synes prestasjonen i NM i stor bakke var bra egentlig. Det som er viktig fremover nå er at han bruker tiden før sesongstart godt nå, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

— Jeg har for få hopp til å få vist stabilitet foreløpig. Men jeg føler jeg har mer inne enn jeg fikk vist i NM nå, forsikrer Forfang.

Viktig i Tyskland

Nå venter to uker på samling, først i tyske Oberstdorf, så i Spania, for landslagshopperne.

— Det er viktig at Johann bruker tiden der bra. Da er det mer fokus på hopptekniske detaljer. Etter operasjonen har har jobbet med andre ting, som fleksibilitet og koordinasjon. Det kan være en fordel at man er tvunget til å gjøre noe annet.

Selv føler Johann Forfang at det absolutt er mulig å bygge på gjennombruddssesongen i fjor. Den endte med 23. plass totalt i verdenscupen, med gull i junior-VM og 3. plass i verdenscuprennet i skiflygning i Vikersund som desiderte høydepunkt.

— Jeg føler treningsgrunnlaget mitt er ganske bra, tross alt. Jeg tror ikke operasjonen i sommer vil hemme meg i så stor grad som noen kanskje tror, sier 20-åringen og varsler:

— Håper at jeg finner det nivået jeg hadde i fjor på starten av vinteren, og at jeg kan ta det litt videre med noen flere topp-10-plasseringer.

Roses

Johann Forfang er i startgropen av sin første sesong som landslagshopper. Det innebærer 200 samlingsdøgn, og Alexander Stöckl har fått et godt inntrykk at sin ferske landslagshopper i den første tiden.

— Han er en veldig rolig kar, veldig fokusert. Han er veldig god til å formidle for meg hva som har skjedd og hva han føler på hoppkanten. Det er veldig enkelt å forholde seg til som trener, roser landslagstreneren.

Nylig fortalte Philip Sjøen, som fikk sitt gjennombrudd på seniorhopper samtidig som Forfang i fjor vinter, om den tøffe tiden han har opplevd etter oppløftende resultater og mye press i fjor.

— De er to forskjellige typer. Jeg er i utgangspunktet ikke bekymret for at Johann skal få slike utfordringer, sier Alexander Stöckl.