Skihopperen tar pause fra konkurranser og samlinger på ubestemt tid, ifølge NTB.

— Han er sliten og utbrent. Det er blitt for mange reisedøgn. Han er lei reisene og turene. Han er veldig sliten av å tenke skihopp 24 timer i døgnet, men han elsker fortsatt skihopping, forklarer landslagstrener Alexander Stöckl..

— Det er vanskelig å si (når han kommer tilbake). Han har full støtte fra Olympiatoppen og meg. Vi håper han finner tilbake. Min dør er helt åpen, sier Stöckl.

Sjøen har vært omtalt som en komet i norsk skihopping de siste årene, men Bækkelaget-hopperen har slitt med skader.

Slo gjennom i fjor

Det var i fjor høst 19-åringen for alvor ble kjent. Sjøen var Norges Norges beste og mest stabile hopper i sommerkonkurransene, og klarte å overføre formen fra plasthoppingen til snø. Talentet ble derfor tatt ut til verdenscupåpningen i tyske Klingenthal.

På tross av at han sto foran debuten i verdenscupen var Sjøen regnet som Norges håp i den første konkurransen for vinteren.

Men allerede i en av treningsomgangene før konkurransen gikk det glat for unggutten. Han hoppet 148 meter i bakken med K-punkt på 125 meter. Der nede var det flatt. Sjøen falt stygt, og ble sendt på sykehus.

Les mer om fallet her:

Phillip Sjøen. Her fra debuten i verdenscupen i sveitsiske Engelberg Foto: Mette Bugge

Han ble ikke bra før i desember. Da kom endelig debuten i verdenscupen. Da i sveitsiske Engelberg. Sjøen imponerte med en 11.-plass i debuten. Senere deltok Oslo-hopperne også i den tysk-østerrikse hoppuken. Han tok også sølv i NM for seniorer i fjor.

— Aldri sett noe lignende

Nå ser det ut til at landslagssjefen må planlegge 2015/16-sesongen uten Sjøen, en av fem hoppere på det nye A-landslaget. Trolig blir Daniel Tande erstatter.

— Det gikk kanskje litt for fort for ham å bli stjerne med mye oppmerksomhet. Han sto plutselig i sentrum, alle ville ha en bit av ham. Det ble kanskje for mye oppmerksomhet, sier Stöckl.

Skiforbundet har tilbudt Sjøen psykolog. Han trener fortsatt med Magnus Brevig.

— Jeg er ikke spesialist på dette. Da må jeg skaffe ham de ressursene som er påkrevet. Vi har sett unge utøvere slite tidligere, men jeg har aldri sett noe lignende som er så ille, sier Stöckl.

Kan ikke kontrollere alt

Sjøen har vært svært aktiv i sosiale medier.

— Kanskje visste han ikke helt hva som ventet. Men det er vanskelig for oss. Jeg tror ikke vi kunne beskyttet ham mer. Og vi kan ikke kontrollere hva utøverne gjør på Twitter, Instagram eller Facebook, sier Stöckl.

- Er du skuffet over at en utøver du har gitt mye tillit er gått lei?

— Nei, jeg kan ikke være skuffet over det. Dette er en situasjon vi alle må forholde oss til. Jeg håper Philipp kommer tilbake. Han er en hopper med stort talent, sier østerrikeren.

Neste uke tar Stöckl med seg hopperne til Oberstdorf. Det blir den siste samlingen på plast. Snart venter også den årlige treningsleiren i Fuerteventura.

(©NTB/Aftenposten)