Philip Sjøen har vært den beste norske hopperen i sommerrennene. Formen har vedvart over på snø, men fredag var uhellet ute.

Ifølge Dagbladet hoppet 18-åringen langt ut på sletten og falt stygt på 148 meter.

– Det var veldig dramatisk. Han hoppet bakken ned helt på sletta, og klarte ikke å stå, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til avisen.

Uhellet skjedde i treningen foran kvalifiseringsomgangen til sesongens verdenscupåpning.

Noen timer senere kunne alle trekke et lettelsens sukk, da Sjøen kom tilbake på utøverhotellet.

Phillip Sjøen har imponert i sommer og høst. Nå er han på sykehus. Arkivfoto. Foto: NTB scanpix

«Sjøen er blitt undersøkt på det lokale sykehuset, og undersøkelsene viser at han ikke har pådratt seg brudd eller alvorlige skader. Sjøen er også blitt undersøkt av det medisinske teamet på hopplandslaget,» skriver skiforbundet i en pressemelding.– Jeg er forslått, men ved godt mot. Jeg er glad for at jeg ikke har pådratt meg noen alvorlige skader, sier Sjøen.

Hoppet for langt

Schwarzbergschanze i Klingenthal har bakkestørrelse på 140 meter, K-punkt på 125. Tyske Michael Uhrmann har bakkerekorden på snø på 146,5 meter. Nordmannen Vegard Sklett har hoppet 147 meter på plast.

– Han hoppet 148 meter. Det er en del lenger en lengstehoppet som er gjort her før. Phillip er en veldig god skihopper. Når han først treffer — og farta er litt for høy - så kan sånt skje, sier Bråthen til Dagbladet.

Hoppsjefen sto selv og så på hoppet.

– Phillip Sjøen er ok. Har bare litt smerter i hele kroppen etter fallet. Et fantastisk hopp! God bedring, Phillip, skriver landslagstrener Alexander Stöckl på Twitter.

Sjøen vil uttale seg til media senere.

  • Verdenscupen åpner lørdag med lagkonkurranse. Fredagens kvalifiseringsomgang er til søndagens individuelle sesongåpning.