LILLEHAMMER: I helgen vant Klemetsen både normaldistansen og supersprinten på Lillehammer .

– Det var en veldig solid helg og det er godt å få bekreftet at man har gjort noe riktig. Jeg var litt overrasket over at det gikk så bra som det gjorde. Etter en måned med sykdom i sommer fryktet jeg at formen var dårlig. Jeg trener mye alene i Tromsø, og mangler ofte referanser til konkurrentene, så det var godt få svar på at man er i rute, sier 36-åringen.

Nye regler

Den Tromsø-bosatte kombinertløperen mener den fantastiske våren med gode skiforhold i nord er en av årsakene til de gode resultatene.

På lørdagens supersprint knuste han konkurrentene i hoppbakken. Ned til Bardu-løperen Thomas Kjelbotn skilte det hele 25 poeng i hoppbakken. I søndagens sommermesterskap slo han Jan Schmid med 3,9 poeng, og vant med seks sekunder sammenlagt.

– De nye reglene for poengdelingen i hoppbakken ble tatt i bruk der man får 1,8 poeng i stedet for 1,5 tidligere. Det vil si at hvis man før var ett minutt foran, vil man nå være 1.10 foran. Det er en fordel for meg, som har min styrke i hoppbakken og det vil gjøre kombinertsporten mer spennende med flere ulike typer, sier Klemetsen.

Roser Tromsø

Grunnlaget for suksessen har Klemetsen lagt i Tromsø.

– Jeg har helt siden jeg flyttet til Tromsø i vinter sagt at det er mulig å satse i nord uten at det går utover kvaliteten på treningsarbeidet. Helgens resultater viser at jeg foreløpig har rett. Men det er mye arbeid som gjenstår før sesongen starter. Anleggssituasjonen i byen så som så, men jeg trives veldig godt og familien min trives godt, så det har veldig mye å si. Jeg drar også god nytte av samarbeidet med Olympiatoppen, Team Nord-Norge og utøvere her som Alexander Os, sier Klemetsen.