På vei hjem fra barnehagen tirsdag fikk Magnus Moans sønn Henrik (5) seg en real støkk. Gutten mistet kontroll over sykkelen sin, og føyk over styret.

— Det var et brutalt fall som heldigvis gikk bra takket være sykkelhjelmen, sa Moan selv til adressa.no.

BAKRGUNN: Kombinert-stjernens sønn reddet av sykkelhjelmen

- Hjelper oss

Nå mottar Moan takk fra trafikksikkerhetsorganisasjonen Trygg Trafikk for å ha fortalt om hendelsen.

Kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk, Ann-Kathrin Årøen. Foto: TRYGG TRAFIKK

— Det hjelper oss at han gjorde det. Slike historier minner folk på hvor viktig det er å bruke hjelm, og hvor små marginer det er fra å få skrubbsår til å få alvorlige skader, sier kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk, Ann-Kathrin Årøen, til adressa.no.- Vi er opptatte av at alle skal bruke hjelm når de sykler i trafikken, fordi det reduserer risikoen for alvorlige skader. Og jo flere som snakker om at hjelm er viktig, jo lettere er det å ta kloke valg, sier hun.

— Voksne menn dårligst

Nettopp det var også Moans motivasjon for å dele opplevelsen.

— Det er heldigvis ingen brudd. Sykkelhjelmen har tatt unna for mesteparten, men han er kraftig forslått med blodskutte øyne og et kutt på den ene siden av ansiktet som de fikk limt igjen fremfor å sy. Han har egentlig hatt kjempehell i uhellet, med det viser også hvor utrolig viktig det er å bruke sykkelhjelm for oss alle sammen, sa kombinertstjernen.

Trygg Trafikk sier at de aller fleste husker å bruke hjelm.

— Barn bruker det, mens voksne menn er dårligst. Dessuten ser vi at folk er flinkere til å bruke hjelm når de skal ut på tur enn de er på småturene, selv om det er like stor risiko på de små turene som ellers, sier Årøen.