Kampen for å få ski-VM til Trondheim i 2021 fikk onsdag to nye menn på laget.

Fra før er Marit Bjørgen ambassadør for Trondheims VM-kandidatur, og nå følger Magnus Moan og Anders Bardal etter.

— Jeg er utrolig stolt, det er en ære å bli spurt, sier Moan, som lover å framsnakke Trondheim som VM-by så ofte anledningen byr seg.

— Det vi skal gjøre i rollen som ambassadører er å være et ansikt utad. Her kan jeg bruke min posisjon og bygge opp om hvor fantastisk Trondheim er, sier den fortsatt aktive kombinertløperen.

— Helt klart sterkest

— Både andre utøvere og FIS-toppene skal få en innføring i hvor bra VM i Trondheim vil bli. Vi er helt klart det sterkeste landet og den sterkeste byen, mener en entusiastisk Magnus Moan.

SKRIVER UNDER: Ordfører Rita Ottervik får med to skistjerner på laget. Foto: Håvard H. Jensen

Også Anders Bardal er klar for oppgaven, som også gir ham en link tilbake til miljøet han forlot da han la opp etter sist sesong.— Jeg har ikke savnet å hoppe på ski, men det er klart at jeg savner gjengen jeg har trent med hver dag i mange år. Nå får jeg muligheten til å være litt i miljøet og kan kanskje få farte litt rundt, sier Bardal.

- Kan det være at ambassadør-kollega Marit Bjørgen også får smaken på å ha fri fra idretten nå som hun tar en pause for å bli mor?

— Livet som idrettsutøver er veldig fint, selv om det er en del som må forsakes. Jeg tror nok hun får motivasjon til å komme sterkt tilbake, sier Bardal.

Naturlige valg

VM-general Guri Hetland er den som har sørget for å få med Bjørgen, Moan og Bardal på laget.

LEDER VM-KOMITEEN: Guri Hetland.

— De er sterke, gode profiler som representerer hver av de tre nordiske grenene. I tillegg favner de geografisk både Steinkjer, Rognan og Trondheim, Nord- og Sør-Trøndelag. Valget av dem var veldig naturlig, roser hun.- De kan også være nyttige når det gjelder å komme med innspill til anleggsutbyggingen, legger Hetland til.

- Hva med deltakelse? I 2021 fyller Moan 37 år, Bjørgen 41?

— Jeg utelukker ikke at de er med, men det får de bestemme selv, ler Hetland.

— Alt er mulig! Jeg skal prøve å bidra med mitt uansett hva rollen blir, sier Magnus Moan.