Strømsgodset — Aalesund 4-0:

MARIENLYST: Først kranglet Peter Kovacs inn 1-0. Så tuppet Stefan Johansen hjemmelaget i 2-0 ledelse – etter klabb og babb på dødball.

I andre omgang økte Razak Nuhu til 3-0 – etter mer klabb og babb, før Gustav Wikheim scoret 4-0 helt på tampen. Tre arbeidsmål og en flott kontring ga en overbevisende seier og tre viktige poeng til hjemmelaget – og tre poengs luke på toppen av tabellen.

Denne seieren var kjempeviktg. Flere av spillerne har hatt en tung periode, men nå gleder vi oss til fortsettelsen , sier Godset-trener Ronny Deila til MAX etter kampen.

Hos Aalesund ønsker man å glemme kampen raskest mulig og se fremover til oppgjøret mot Lillestrøm neste uke.

— Godset er et godt lag, og vi var ikke så bra som vi hadde håpet. Det kommer til å bli en annen kamp mot Lillestrøm. Da skal vi løfte oss, nærmest lover midtstopper Daniel Arnefjord.

(Artikkelen fortsetter)

Peter Kovacs kranglet Strømsgodset i ledelsen (Foto: NTB Scanpix)

Fire uten seier

Det var mye spenning knyttet til den første kampen i den 22. serierunden. For ikke bare kunne Strømsgodset med seier legge betydelig press på Molde og Rosenborg.

De hadde også litt av hvert å revansjere. Fire kamper uten seier er sjelden kost for et mannskap som stort sett har pleid å vinne denne sesongen. Og hvordan ville Adam Larsen Kwarasey klare seg i sin første kamp etter sin selvpålagte ferie?

På tredje forsøk

Det var Strømsgodset som stort sett hadde ballen og spillet i åpningsminuttene, men etter bare åtte minutter burde i stedet sunnmøringene tatt ledelsen.

Tremaine Stewart vant en corner og slo inn til en umarkert Fredrik Ulvestad som fra tre-fire meters hold headet i stanga. I motsatt 16-meterfelt brant Peter Kovacs det som virket å være en kjempesjanse, men han var i offside. Kort tid etterpå fikk Kovacs en ny stor mulighet – etter strålende forspill av Lars Christopher Vilsvik – men nok en gang ble ungareren vinket for offside. Så var alle gode ting tre.

For da Razak Nuhus perfekte innlegg kom hardt inn fra venstre, var Kovacs onside. Han vendte bort oppasseren sin, traff ikke ordentlig på avslutningen fra kort hold, men den snek seg likevel forbi Aalesund-keeper Sten Grytebust. Dermed 1-0 til hjemmelaget etter 24 minutters spill – og det på hjemmelagets første virkelige målsjanse.

Godset-press

Etter scoringen tok hjemmelaget mer og mer over. Først kjørte Muhamed Keita karusell med Aafk-forsvarer Jonatan Tollås Nation. Keita vippet ballen over ham, løp rundt og kjørte flere høyre-venstre-finter før han skjøt hardt fra drøyt ti meters hold: rett på keeper Grytebust.

Etter 37 minutter slo Øyvind Storflor flott inn til Peter Kovacs som rev seg fri fra oppasser Tollas Nation og headet hardt i hjørnet – Grytebust reddet flott til corner. Den fikk Aalesund aldri klarert og Stefan Johansen tuppet inn 2-0 fra 10-12 meters hold. Fullt fortjent ut fra spill og sjanser.

Nuhu med hodet

Godset startet andre omgang som de avsluttet første. De hadde ballen og styrte spillet – Kovacs kunne blitt tomålsscorer, men rakk ikke fram på et flott Vilsvik-innlegg.

Like etterpå avsluttet Keita et dribleraid med skudd rett på keeper. Aalesund viste at de også kan kontre, men Leke James skjøt utenfor fra spiss vinkel. Så var det 3-0, det var spilt 61 minutter – og nok en gang kom målet på corner. Aalesund fikk aldri klarert, og ballen ble headet inn i feltet igjen. Der traff den hjemmelagets minstemann, Razak Nuhu, som ikke headet spesielt hardt, men ballen gikk gjennom et lite kobbel av spillere og i det lengste hjørnet til Grytebust.

I den første omgangen var spillerne litt nervøse, men vi fikk fortjente mål før pause.Etter pausen var det bare ett lag på banen, sier Deila.

Wikheim på tampen

Etter 3-0 målet ebbet kampen ut. Aalesund forsøkte – uten å skape noe mer enn et par halvsjanser. Peter Kovacs kunne blitt tomålsscorer med ti minutter igjen å spille, men innbytter Jo Nymo Matland reddet på streken.

Fire minutter før slutt økte Gustav Wikheim ledelsen til 4-0. Unggutten ble spilt flott gjennom på venstresiden og skjøt hardt over hodet på keeper Grytebust.