– Pappa var en veldig behagelig type, spesielt for min del. Vi diskuterte mye, var gode kamerater og snakket ofte i lag. Det var tøft å gå fra å prate med han nesten hver dag til å ikke høre mer fra han, sier AaFK-spiller Peter Orry Larsen.

28. desember i fjor døde faren hans Per Larsen. Han ble bare 66 år gammel. To uker tidligere hadde han fått diagnosen: Kreften hadde trengt seg gjennom både kropp og skjelett og livet sto ikke til å redde.

– Han hadde hatt prostatakreft tidligere, så han var jevnlig til sjekk og kreften ble oppdaget. Likevel skjedde det veldig brått , sier Orry Larsen.

AaFK var ferdig med sesongen, og Orry Larsen fikk tilbrakt jula hjemme med sin sjuke far.

– Det ble en veldig spesiell tid. Det var en vond, men samtidig god tid og spesiell tid. Vi fikk samla familien og vært i lag, sier Orry.

Den 28. desember var smertene så store at Per Larsen ble lagt inn på sjukehuset. Timer senere fikk familien beskjed om at livet ikke var til å redde.

– Han døde akkurat før vi kom inn døra på sjukehuset, forteller Peter Orry Larsen.

– Fotballen uviktig

Faren hans vokste opp i USA, men fattet stor interesse for fotball da han flyttet til Norge. Han var engasjert i lokalfotballen og var blant annet oppmann i Peters moderklubb Skavøypoll.

– Han kjørte meg rundt og stilte alltid opp for meg. Jeg brukte alltid å dra han med meg ut til å slå pasninger og sånt, forteller Orry Larsen.

– Hvilken betydning har han hatt på deg som fotballspiller?

– Han har betydd mye. Kanskje ikke rent sportslig, men som samtalepartner og kamerat har han gitt meg mye. Han har gitt meg en god trygghet, sier han.

Orry Larsen fikk fri noen uker da AaFK startet sesongoppkjøringen. Størst ble savnet etter hvert. I fjor brukte pappa Per å komme på besøk et par dager før nesten hver eneste hjemmekamp.

– Det var en litt merkelig overgang. Samtidig har det gitt meg et litt annet perspektiv på ting i forhold til hva som virkelig betyr noe. Fotballen ble plutselig uviktig , sier Orry Larsen.

Året ble ikke som ventet

Han har samtidig slitt med store skadeproblemer i år. Totalt har han bare fått med seg ni eliteseriekamper. Fire fra start og fem som innbytter.

– Det er vel ingen tvil om at dette året ikke ble som jeg så for meg, sier Orry Larsen.

Selv om han har vært en del skadet og fotballen har fått en mindre betydning, har det til tider vært et deilig avbrudd fra hverdagen.

– Det har fått meg til å tenke på andre ting. Samtidig er det sånn at livet må gå videre etter hvert, sier han.

Endelig skadefri

I kveld er Orry Larsen med i AaFKs tropp som møter serielederen i Drammen. Siden beinbruddet i sommer har 23-åringen bare fått med seg et kort innhopp mot Hønefoss.

At Fredrik Ulvestad, Jason Morrison og Michael Barrantes ser ut til å være foran han i køen for en startplass er han klar over.

– Siden jeg har vært så skadeplaget, har de nok et bedre utgangspunkt enn meg. Samtidig er det godt mulig at jeg er mer spillesugen. Jeg er i alle fall tent og klar for å vise meg fram resten av sesongen , sier Orry Larsen.

Han er forberedt på en tøff kamp siden det er Strømsgodset som er motstander i kveld. Samtidig har ikke Godset vunnet på de fire siste kampene. AaFK brøt på sin side en barriere da de slo FFK i forrige bortekamp.

– At vi slipper å tenke på at vi aldri vinner borte kan selvsagt være en positiv ting for vår del. Det er en jevn liga, og vi har fortsatt mye å spille for. Jeg mener poengmulighetene er gode, sier Peter Orry Larsen.