Strømsgodset — Aalesund 4-0:

MARIENLYST: For ikke bare holdt han nullen og hjalp Strømsgodset tilbake på gullsporet. Da kampen skulle starte, fikk han applaus av stort sett hele Marienlyst. Det gjorde inntrykk.

– Det var utrolig hyggelig. Jeg opplever at Godsetunionen har hatt veldig stor forståelse for den situasjonen jeg har vært i. De aksepterer det, og det setter jeg pris på, sier Larsen Kwarasey etter 4-0 mot Aalesund.

To ukers ferie

24-åringen som er kaptein i Alexander Aas’ skadefravær og allerede har bikka 100 A-lagskamper for Strømsgodset, ba om fri etter hjemmekampen mot Lillestrøm. Han sa at han var sliten av å spille fotball og trengte en pause.

– Jeg har møtt full forståelse fra Ronny (Deila) og spillerne. Ronny sa at jeg fikk den tiden jeg trengte, sier han.

– Hva har du gjort de siste ukene?

– Jeg har slappet av med moren min i Alicante. Så dro jeg en liten tur til Ghana for å spille en landskamp.

Landskampen vant Ghana 2-0 over Mali. Det betyr at Afrika-mesterskapet i 2013 er innen rekkevidde.

– Jeg møtte også forståelse hos landslagsledelsen. Jeg fikk lov å dra ned til kampen og spille den – og så dra hjem igjen rett etterpå. Det satte jeg pris på , sier Larsen Kwarasey.

– Glad for å bidra

Han forteller at det var private grunner til at han trengte en pause. De vil han heller ikke snakke om.

– Det blir for privat. Jeg har sagt det til de som trenger å vite det. Jeg trengte tid for meg selv. Det ville vært urettferdig av meg overfor lagkameratene mine når jeg ikke hadde riktig fokus. Men fotball er ikke alt, jeg har et liv ved siden av også. Det går ikke over med en gang, men det går litt bedre for hver dag.

– Hvor motivert er du for å kjempe om gull nå?

– Veldig. Jeg er glad for at jeg kan bidra. Og det var gøy i dag. Vi vant 4-0, og jeg holdt nullen. Det var sånn som jeg håpet det skulle være, sier Larsen Kwarasey.

Vi fulgte Strømsgodset - Aalesund direkte her