VALLE (aftenposten.no) : Fem år etter at ”Prosjekt Martin Andresen” startet i Oslo, kunngjorde klubben at prosjektet blir lagt død fra og med neste sesong.

De resterende fem eliteseriekampene blir 35-åringens siste som VIF-trener.

— Jeg har visst om dette en stund, men det var greit å offentliggjøre det nå. Dette var den beste løsningen når vi ikke kom til en løsning om veien videre, sier Andresen.

Andresen har seriesølv og cupgull med hovedstadsklubben, men erkjenner at mye kunne blitt gjort annerledes.

Vi spilte fantastisk fotball på vårt beste, men vi skulle hatt mer gull. Jeg skal med meg både de gode og dårlige periodene og evaluere tiden i Vålerenga etter sesongen , sier Andresen.

Han har selv kommet med innspill til hvem som burde etterfølge ham i trenerstolen. Per-Mathias Høgmo, som hentet Andresen til Moss for 17 år siden, er nevnt som den heteste kandidaten.

Skal til topps

Styreleder Åge-Petter Christiansen kan nå åpent intensivere trenerjakten, der han ser etter en trener med lang erfaring og stor fotballfaglig kunnskap. Han ønsker derimot ikke spekulere i navn ennå.

— Jeg hører Zinedine Zidane er ute etter en trenerjobb, humrer han.

Like morsomt er derimot ikke at Vålerenga er ute av medaljekampen i årets sesong.

Vi ønsker å være blant de tre beste lagene i Norge og kjempe jevnlig om cupgullet. Hjemmekampene mot Stabæk og Ålesund er noe av årsaken til at vi ikke ligger der vi bør være i år. Men det er det som er så bra med fotball: Det er mulig å se fremover , sier Christiansen

Neste år passer det godt med suksess. Da fyller Vålerenga 100 år.