ÅLESUND (aftenbladet.no): Selv om Viking til slutt tapte fortjent mot Aalesund, leverte de en spillemessig brukbar kamp. Offensive problemer og slurv i de defensive rekkene gjorde at de til slutt ble sittende igjen med null poeng.

— Det er ingen grunn til å grave seg ned etter denne kampen. Det er kun spilt 13 seriekamper og det er lenge igjen av sesongen. Vi har hatt en enorm framgang det siste året og i garderoben sitter det mange unggutter som hele tiden utvikler seg. Nå gleder vi oss til å møte Rosenborg neste helg og satser alt på å lage en fest ut av den kampen, sier Bjørdal.

Han legger imidlertid ikke skjul på at dette var en kamp Viking burde vunnet. De møtte et Aalesund-lag som var kraftig hemmet av skadeproblemer. Demar Phillips, Tramaine Stewart, Jason Morrison, Daniel Arnefjord og Hugues Wembangomo og Tor Hogne Aarøy var alle ute, og i tillegg sonet Abderrazaq Hamed-Allah karantene.

- Med det laget vi har og den formen vi er i, så skal vi slå Aalesund på bortebane. I dag er vi ikke gode nok offensivt og i tillegg svikter vi i de avgjørende situasjonen defensivt, oppsummerer Bjørdal.

Det var også Kjell Jonevret enig i.

— Dette føltes ikke som et 1-2-tap. Aalesund var ikke veldig gode og vi burde fått med oss mer, sier Viking-treneren.

Før kampstart pådro André Danielsen seg en skade. Dermed fikk Joan Edmundsson en etterlengtet kamp fra start. Unggutten leverte en brukbar innsats.

- Jeg er godt fornøyd med det Joan presterte. Han var nær scoring i starten av kampen og det var kjekt å se ham spille fotball, sier Jonevret.