AALESUND — VIKING 2-1

COLOR LINE STADION (smp.no): Det var ventet at et skadeskutt AaFK-lag, som i tillegg måtte klare seg uten Abderrazak Hamdallah med karantene, skulle få det svært tøft mot Viking. Som på sin side kunne mønstre det de hadde av sine beste menn.

Men selv om Viking nok hadde ballen mest i kampen, var det de oransje som kunne juble for tre ny poeng etter 2-0-seieren.

AaFK har hatt for vane å gå ut med høyt press og høyt tempo i sine hjemmekamper, men det var Viking som tak i kampen fra start. De hadde ballen mest, og fikk lagt AaFK under press.

Se intervjuer med trenere og spillere i Fotballmagasinet.

Mesterlig av Grytebust

Klokka var bare akkurat fem minutter da Sten Grytebust hentet frem en redning fra øverste hylle. AaFK ble veldig passive etter et frispark. Ballen ble headet inn foran mål, Indridri Sigurdsson gikk høyt og headet, ballen ble forlenget av Martin Nilsen, men Grytebust fikk kastet seg og slått ballen bort fra streken.

AaFK hang ikke med i svingene i åpningen av kampen, og spesielt Yann-Erik de Lanley ga Jo Nymo Matland mye å gjøre.

AaFK tok over

AaFKs første helhjertede forsøk kom like før det var spilt kvarteret. Fredrik Ulvestad fant Leke James, som la hardt inn foran mål. Men et Viking-ben fikk klarert til corner.

Og AaFK kom enda nærmere på corneren, men denne gangen var det Rune Allmenning Jarstein som hentet frem en praktredning på headen fra James

Sjansene ga næring til de oransje, og de tok over spillet. Fem minutter senere gikk de i ledelsen etter strålende spill. Jonatan Tollås Nation brøt en Viking-kontring, ga til Ulvestad som utfordret tre Viking-forsvarere og la ut til Michael Barrantes på venstresiden.

Hans presise, lave og harde innlegg ble styrt i nota av James.

Dermed 1-0. ## Farlige på dødball

Kampbildet jevnet seg ut litt etter scoringen, men begge lagene slet med å komme seg til gode avslutningsmuligheter.

Vikings Johan Lærde Bjørdal kom til avslutning etter corner, men headen gikk over fra kloss hold.

Viking var slett ikke ufarlige på sine dødballer, men manglet det lille ekstra for å få uttellingen.

Barrantes skjøt seg inn

Fem minutter før slutt var det Trond Olsen som var nær utligning, da han drog av to AaFK-forsvarer og fikk skutt fra 14 meter. Men skuddet gikk like til side for AaFK-målet. I denne perioden hadde Viking igjen det spillemessige overtaket.

Men AaFK var nær med å øke sin ledelse med et skudd fra Barrantes. Ballen flakket i vei mot Jarsteins kryss, men Viking-keeperen fikk en hånd på den.

Barrantes prøvde seg igjen da corneren gikk ut i returrommet, men denne gangen gikk skuddet like til side for mål.

Dermed gikk lagene til pause med vertene i ledelsen.

AaFK økte

Viking kom best i gang de først minuttene etter hvilen, men klarte ikke å etablere noe stormløp i jakten på utligning. AaFK rakk hele tiden å få nok spillere bak ballen. Og var klar til å straffe Viking når de mistet ballen.

Og det fikk de uttelling for i det 57. minuttet.

Edvard Skagestad brøt en Viking-kontring. Han fant Matland, som igjen fant Barrantes på gjennomløp. Han førte mot dødlinjen, og fant en helt umarkert Lars Fuhre på elleve meter. Enkelt kunne han styre inn 2-0. Barrantes testet igjen Jarstein i det 64. minutt. Nok en gang hadde ballen god retning, men Viking-keeperen lå i full strekk og bokset til corner.

Viking forsøkte å male på, men fanti ikke vegene gjennom AaFK-forsvaret på samme måte som i innledningen av kampen. Når balltempoet i tillegg sank så gjorde Viking det unødvendig vanskelig for seg selv, og AaFK kontrollerte greit selv om Viking hadde ballen mest.

Grytebust nektet Viking-mål

Igjen måtte Viking ha corner for å skape en farlighet. Innbytter Patrik Ingelsten tverrvendte på fire meter, men skuddet fra spiss vinkel gikk utenfor på motsatt stolpe.

Like etterpå fikk Trond Olsen ballen alene på 14 meter, litt spiss vinkel. Men igjen var Grytebust som en panter! Skuddet var godt, men redningen enda bedre.

Viking fortsatt å male, men mønsteret var det samme. Og etter hvert forsvant det lille som var igjen av kreativitet. Gang på gang gikk de seg inn i en sekk av oransje. Og det som passerte den oransje muren tok keeper Grytebust seg greit av.

Reduserte for sent

Helt til det 90. minutt. Et langt oppspill ble flikket videre til Ingelsten som hadde startet perfekt. Denne gangen kunne ikke Grytebust hindre Viking-scoring

Viking klarte ikke å skape flere farligheter i de tre minuttene av ekstratid. Dermed endte det med AaFK-seier, noe som egentlig er ganske imponerende av det svært skaderammede AaFK-laget.