AALESUND-VIKING 2-1

Leke James og Lars Fuhre scoret de to målene som ga AaFK 2-1-seier og tre poeng. Men i den andre enden av banen leverte keeper Sten Grytebust en svært god kamp, og to kanonredninger på avgjørende tidspunkter i kampen var med å besegle skjebnen for de oransje.

– Matchvinnerredninger?

– Du kan kanskje kalle det matchvinnerredninger ja. Jeg er veldig fornøyde med dem, og ikke minst på grunn av tidspunktene. Den første er tidlig i kampen, på stillingen 0-0. Den andre nekter Viking en redusering på et tidspunkt som hadde gitt dem god tid til å score flere, sier Sten Gryetbust.

Reaksjonssterk

Den først inngripen som omtales kom etter fem minutter. Med ren refleks kastet han seg til venstre og fikk reddet til corner på en heade fra Indridri Sigurdsson — som Martin Nilsen forlenget fra kort hold.

Den andre kom i det 72. minutt, da AaFK ledet 2-0. Trond Olsen fikk ballen på litt spiss vinkel, og klinket til fra kort hold. Men igjen var Grytebust rask, god og viste svært god reaksjon. Og han holdt Viking på en armlengdes avstand for AaFK.

– Jeg sitter igjen med en god følelse etter en slik kamp, men dette er først og fremst en lagseier. Veldig imponerende å levere et så godt resultat når vi har så mange ute med skader, påpeker AaFK-keeperen. Som var solid og sikker i alle sine inngripener utover de to kjemperedninger.

Landslag gir inspirasjon

Praktkampen kom i den første seriekampen etter at unggutten fikk sin landslagsdebut. Og Grytebust legger ikke skjul på at samlingen og erfaringene med landslaget har virket positivt.

– Å være med landslaget var en opplevelse. Man får spille med gode spillere, og samtidig få vist at man er god selv. Det er slike ting som gir selvtillit, forklarer han.

Og mot Viking var det landslagskollega Rune Almenning Jarstein som stod på den andre siden av bana. Han stod en solid kamp, men Grytebust var enda mer solid.

– Dette var en kamp mellom Viking og AaFK. Ikke mellom Jarstein og Grytebust. Men han spilte en bra kamp ja, smiler Grytebust som tilbakemelding på den duellen.

Som ikke legger skjul på at det var litt irriterende å slippe inn reduseringen i det 90. minutt - selv om ingen kan laste han for den.