Skadelista til AaFK er ikke bare lang – den inneholder også stort sett spillere som under normale omstendigheter hadde figurert i en førsteellever

Daniel Arnefjord, Hugues Wembangomo, Jason Morrison, Demar Phillips, Tremaine Stewart og Tor Hogne Aarøy var alle ute med skade i kampen mot viking. Og ikke nok med det; toppscorer Abderrqazak Hamdallah var ute med tre gule kort.

En liten opptur i skadesituasjonen var at Peter Orry Larsen er tilbake etter lang tids skadeavbrekk, og midtbanesliteren spilte de siste 45 minuttene mot Viking.

Viderefører prestasjoner

Til tross for den svært vanskelige situasjonen vant de oransje 2-1 over Viking.

– Jeg er veldig fornøyd, og mot dette Viking-mannskapet er det en meget sterk trepoenger guttene henter hjem, mener AaFK-trener Jan Jönsson.

Som kanskje eller mest er fornøyd med at spillerne klarte å videreføre prestasjonene som de leverte før fotballferien.

– Vi hadde noen svært gode prestasjoner i slutten av mai, der vi ikke fikk resultater. Bortekampene mot Brann og Strømsgodset var veldig gode forestillinger fra vår side, uten at vi fikk med oss poeng. Også de kampene med et veldig redusert mannskap, forklarer han.

Sentrale spillere står opp

Årsaken til at mannskapet hans leverer varene med så mange kvalitetsspillere ute, forklarer Jönsson med at enkelte spillere står opp.

– Vi har en seks, sju spillere som bar mye før ferien, og som ser ut til å fortsette å bære mye. Jeg er kanskje litt overrasket over at prestasjonene er på det nivået det er for tiden, men det er svært gledelig. Og god læring og gode opplevelser for mange av guttene. Men — det er klart at slikt koster, noe som vi nok fikk lide litt for i cupen.

Må bli hele og friske

Ettersom Brann tapte, og AaFK selv slo Viking, er de oransje igjen oppe på tredjeplass på tabellen. Men Jönsson vrir seg litt unna alle spørsmål om laget er godt nok for medalje i åerts serie.

– Først må vi bli hele og friske, slik at vi får gode treninger. De som er friske leverer god energi og gode prestasjoner, men vi trenger flere folk på trening – og vi trenger flere som blir klare til kamp. Så får vi se. Men jeg kan love at vi skal jobbe knallhardt – også for å bli hele og friske, avslutter AaFK-treneren.