I morgen kveld spiller TUIL mot Junkeren i 1. runde i cupen i Bodø. Kampen er flyttet til Aspmyra på grunn av baneforholdene i Stordalen.

— Jeg har vel ikke vunnet en offisiell kamp på Aspmyra som jeg kan huske, erkjenner Helstrup.

Han kjenner ikke så godt til laget som ble nummer syv i fjorårets 3.-divisjon avdeling 11. * – Dersom TUIL skal rykke opp, må de vise bedre takter enn dette

— De har en del spillere som har prøvd seg på høyere nivå. Viljar Nordberg (trente mye med TUIL i fjor vinter, journ.anm) kjenner vi godt og Ruben Want har trent med oss for noen år siden. Det er gode spillere, så blir det artig å se hvor god Junkeren er, sier Helstrup.

Ny Berg-generasjon

Blant de andre spillerne på Junkeren er Runar Bergs sønn Lasse, som dundret inn to mål i kvalikkampen mot Fauske/Sprint, og Håkon Engelund, som har fortid i Sandnes/Ulf.

Gaute Helstrup skjuler ikke at spillermarkedet i Bodø er spennende for et TUIL som ønsker å rykke tilbake opp til 1.-divisjon. I Salten blir det ikke et nummer-to-miljø bak Glimt på høyere nivå enn 3.-divisjon før tidligst i 2018 på grunn av serieomleggingen.

— Vi vet fra tidligere at bodøgutter kan flytte til Tromsø og spille for TUIL. Det har både Kjell Gunnar Vangen og Tobias Arnøy gjort. Så fremt de ikke får opp noe 2.-divisjonslag selv, så kan det være flere fra Bodø som trekker nordover til Tromsø, spår Helstrup.

- Har du noen spesielle bodøværinger i kikkerten?

— Nei, det har vi ikke. Vanligvis oppsøker ikke vi spillere utenfra aktivt, det er stort sett spillere som oppsøker oss, sier TUIL-treneren.

Ingen vennehjelp

Gaute Helstrup er nær venn med Bodø/Glimt-trener Aasmund Bjørkan, men har ikke fått noe hjelp av Glimt-treneren før cupkampens mot gultrøyenes lillebror i Bodø.

- Aasmund vil alle bodøværinger godt, så det er vanskelig å få noe ut av han, sier Helstrup.

Som likevel forsikrer:

— Litt info har vi klart å få tak i på dem. Vi har andre folk vi kjenner i Bodø også.