– Ja, så klart. Jeg har fremdeles ambisjoner på egne vegne. Men jeg fokuserer på å trene og levere godt for TUIL og har også ambisjoner for lagets del. Så får vi se hva som skjer i fremtiden. Er jeg god nok, kommer sjansene andre plasser. Men det tenker jeg ikke veldig mye på, sier Johnsen til iTromsø.

Etter fjorårets svært skadeplagede sesong fikk han beskjed fra TIL om at det ikke blir flere år på Alfheim – i alle fall ikke i denne omgang. Den beskjeden var tøff å få.

– Uten å rippe for mye opp i det, så satte det i gang noen følelser. Men jeg er ferdig med det. Jeg bærer ikke nag til TIL og ønsker dem lykke til i årets sesong. Jeg har fremdeles jevnlig kontakt med flere av spillerne, og det er artig å følge dem fra utsiden, sier Johnsen.

Møter moderklubben

Lørdag tar TUIL imot hans moderklubb Senja til serieåpning i 2.-divisjon.

– Det er så klart alltid spesielt å spille mot Senja for min del. Jeg vokste opp i FK Senja, tråkket mine ungdomsår der og kjenner mange både i og rundt klubben. Jeg håper Senja vinner 24 kamper og taper de to mot oss. Da blir Senja nummer to, og det er veldig bra, smiler Johnsen.

– Feirer du om du scorer mot Senja?

– Det har jeg ikke tenkt på, mens sånn rent umiddelbart har jeg ikke vane for å score mange mål, så jeg kommer til å feire de målene jeg scorer, sier Johnsen.

TUIL har allerede flagget ambisjoner om opprykk til 1.-divisjon. Kanskje blir Alta den tøffeste rivalen.

– Jeg kjenner ikke så godt til lagene sørpå, annet enn de som var i toppen i fjor. Både Alta og TUIL kommer nok til å kjempe i toppen i en tøff i 2. divisjon, men flere lag vil melde seg på. Det kommer til å bli mange herlige matcher og utfordringer for oss, sier Johnsen, som er veldig fornøyd med å være tilbake i TUIL.

Han beskriver det som en folkelig klubb med mange gode personer i og rundt laget.

– TUIL er klubb jeg er blitt veldig glad i, fastslår 24-åringen.

Bedre av papparollen

For snart fire uker siden ble han pappa til lille Lucas. Han får med seg sin første TUIL-kamp på lørdag.

– Lucas er stille og rolig, og det går veldig bra. Det er en berikelse å bli pappa, sier Johnsen, som tror papparollen kan gi gode effekter på banen.

– Jeg tror absolutt det er positivt. Det er viktigere ting i livet enn fotballen. Det å komme hjem og se en liten gutt ligger der å sprelle og er glad for å se deg ... Det er klart det setter ting i litt annet perspektiv, sier Lars-Gunnar Johnsen.