TUIL ARENA: Midtstopperen spilte en solid kamp i Senjas midtforsvar, selv om det ble 1-2-tap på TUIL Arena.

– Jeg synes hele laget gjorde en solid kamp. Dersom TUIL skal rykke opp, må de vise bedre takter enn dette her. Senja har tross alt mistet 11 spillere etter fjorårsesongen. Hadde TUIL ikke fått det målet før pause, skulle de fått slitt enda mer. Og det andre målet kommer jo etter at vi la om og forsøkte å utligne, sier Bertheussen til iTromsø.

– Du ble ikke skremt av TUIL?

– Nei, det ble jeg ikke. Jeg visste akkurat hva som kom og vet nivået på spillerne her. Selvfølgelig har TUIL en del bedre spillere, men er man taktisk smart, så kan man lage kamp ut av det, sier Bertheussen.

– Må nesten flire

Før kampen fikk han hyllest og blomster fra TUIL. Da det ble kjent at han ikke fikk ny kontrakt i vinter, ble det en del bråk.

– De har sagt til meg at de skulle rykke opp om tre år. Når de når de nå sier de skal rykke opp i år, må jeg nesten flire litt. Jeg tror Alta blir sterke. Hvis lag legger seg dypt i banen mot TUIL, har de egentlig ganske lite å komme med, sier Bertheussen.

Midtstopperen felte Mohammed Ahamed på slutten av første omgang, noe som førte til frisparket som Tomas Kristoffersen scoret på.

– Et greit frispark. Det var vel det eneste jeg lagde i hele kampen, sier han.

Mange hadde nok ventet at hardhausen kanskje ville få gult — eller til og med rødt kort - i kampen.

– Jeg har spilt seks-syv sesonger i TUIL siden 2009 og fått 46 gule kort, men aldri rødt. Jeg er kanskje Norges beste til å spille med gult kort, i så fall. Jeg har kun hatt ett rødt kort på 229 obligatoriske kamper, så det er bare en myte at jeg får røde kort, sier Bertheussen, som mener Senja kommer til å mange poeng, dersom man klarer å bygge videre på dagens prestasjon i seriepremieren.

– Litt spesielt for ham

TUIL-trener Gaute Helstrup erkjenner at TUIL ikke var på sitt beste i dagens kamp mot Senja.

– Vi er fornøyde med poengene og også deler av det vi gjorde, spesielt i andre omgang. Men vi ønsker selvfølgelig å bli enda bedre, men det klarer vi også, sier Helstrup.

Han er enig i at Erik Bertheussen spilte en solid kamp.

– Eirik er en god spiller, noe vi var klare for før kampen også. Det er helt sikkert litt spesielt for ham å spille denne kampen, på en arena der han har mange minner, sier Helstrup.