METALIST KHARKIV — ROSENBORG 3-1

KHARKIV (adressa.no): Med kveldens tap for Metalist Kharkiv er RBK uten sjanse til å gå videre fra Europaligaen med to kamper igjen å spille.

Og tapet var fortjent, selv om RBK slo tilbake og utlignet ved Borek Dockal rett før pause. For både stolpene og en meget god Alexander Lund Hansen hindret flere mål imot.

Van Basten-mål

Uttrykket «vanvittig åpning» er ingen overdrivelse om de første minuttene. Og Lund Hansen hadde allerede rukket å bli svett da han måtte konstatere at laget hans lå under.

Da var det spilt tre minutter.

Scoringen: Vanvittig, den også.

Etter et overlegg sto brasilianske Taison fri på bakre stolpe. Holdet var svært skrått, men på hel volley klarte han på et eller annet mystisk vis å vri ballen helt oppe i motsatt kryss.

Marco Van Bastens volleymål fra EM-finalen i 1988 er viden kjent. Vel. Dette var om mulig enda bedre.

Vingen trodde ikke helt på det selv der han løp bort til egen benk småristende på hodet.

Rosenborg-spillerne fortsatte å slite med tempoet til hjemmelaget, og bare fire minutter senere var det svært nære at det sto 2-0. Cristian Vikllagria ble elegant trædd gjennom RBK-forsvaret, og helt alene med Lund Hansen var det bare å sette bredsida til.

Men åfjordingen mellom stengene hos Rosenborg var lynraskt ute, og hindret at Villagria fikk tenkt seg om.

Bedre midtveis i omgangen

Etter 20 minutter begynte RBK å henge noe mer med, og med det høye Metalist-presset ble det rom å kontre i. Etter en fin overgang fikk Steffen Iversen ballen på 17-18 meter, og traff bra. Men skuddet gikk rett utenfor. Noen minutter senere headet Iversen tilbake i feltet etter et innlegg fra Mohammed-Awal Issah - men rett over hodet til Daniel Fredheim Holm, som var helt blank inne i feltet.

Likevel kan laget takke Lund Hansen for at det ikke ble flere i sekken i denne perioden, også. I det 31. minutt var plutselig høyrekant Marlos helt fri foran keeperen igjen, men "Lunna" var raskt nede og reddet fra kort hold.

Dockal traff med venstre

Rett før pause våknet imidlertid e-cup-kongen Borek Dockal. Tsjekkeren hadde ikke vært noe særlig inne i kampen, men ingen lukter mål som ham.

Steffen Iversen fikk tvunget et oppspill videre, og fant Daniel Fredheim Holm. Spissen tredde elegant Dockal gjennom, og med venstrefoten var han iskald. 1-1!

Men igjen: kveldens mann i Kharkiv var Lund Hansen. Seks minutter ut i 2. omgang ble Mikael Dorsin driblet vekk av kanten Marlos, som skjøt fritt fra åtte meter. Som en katt var keeperen på pletten på skuddet i hans høyre hjørne.

I det 58. minutt kunne imidlertid ikke «Lunna» gjøre noe som helst, da midtstopper Papa Gueye fikk gå opp fritt etter en corner. Men denne gangen gikk ballen tre millimeter utenfor.

Og åtte minutter senere: Pape Geye opp etter en corner. Denne gang i stolpen!

Til slutt ble det imidlertid for mye for keeperen, også.

I det 70. minutt kom midtbanespiller Cleiton Xavier seg fri. Fra kort hold var han kald. 2-1. På overtid gikk det som det måtte, ut fra kampbildet. Igjen reddet Lund Hansen solid, men etter klabb og babb i feltet fikk Juan Torres veldig god tid, og sørget for 3-1 med kveldens siste spark på ballen.

Hva så med RBK etter pause? Det ble med et brukbart Dockal-skudd og noen innlegg. Hjemmelaget var hakket hvassere hele veien, og er nå klar for sluttspillet over jul.

For RBK blir det nå et spørsmål om ære i de to siste e-cupkampene i høst.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport.