ÅLESUND 20120427.Eliteserien 2012. Rosenborgs Steffen Iversen intervjues etter eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Rosenborg på Color Line Stadion i Ålesund fredag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: SCANPIX
steffen iversenmetallist-rbk Foto: Jens Petter Søraa
Galaasen Foto: Fotograf Sturlason

Lørdag kommer biografien om Steffen Iversen, «Steffen — født til fotball». Forfatter Anders Mølster Galaasen skriver at det er et ritual for landslagsspillerne å dra på pub eller casino etter en kamp.

Ifølge Dagbladet skal Steffen Iversen allerede da han spilte på U21-landslaget ha oppsøkt en strippeklubb sammen med Daniel Berg Hestad. I skuffelsen over at det ikke var strippeshow, skal han selv ha inntatt podiet og kledd av seg.

«Steffen og Daniel kjørte i gang i reneste Chippendales-stil, først et godt stykke uti showet ble de klar over at hele støtteapparatet til landslaget - Nils Johan Semb inkludert - sto og kikka på. Gamlingene hadde kommet diltende etter», skriver forfatteren ifølge Dagbladet.

— Jeg husker ikke akkurat denne episoden, men det Steffen skriver er garantert sant og riktig. Vi var en fin gjeng med kamerater som hadde det gøy på tur. Vi kosa oss som regel etter kampene, og dette er en tid jeg absolutt savner, sier Berg Hestad.

I boken kommer det også frem at Iversen endte splitter naken i bobilen til forfatter Håvard Rem under EM i Belgia i 2000. Han mistet nesten årets beste-trofeet fra Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO) under en fuktig bytur noen år senere, og det skrives om hvorfor han kom for sent til landslagssamling i 2008 etter en fuktig bytur.

Og i 1999 hadde Iversen fest i sin leilighet i London. Han hadde fått beskjed om at han ikke var aktuell mot Newcastle dagen etter, men så kom kontrabeskjeden fra manager George Graham.

«Han hadde heldigvis ikke rukket å bli særlig brisen»», skriver forfatteren.

Nils Johan Semb - som var Iversens trener både på U21-landslaget og senere på det A-landslaget - sier til Dagbladet han ikke kan huske noen slik episode.

— Det høres ut som ei god skrøne, sier Semb til Dagbladet.

Han mener at norske landslagsspillere jevnt over er meget seriøse idrettsutøvere.

— Det er ikke til å legge skjul på at det finnes enkeltepisoder som bryter med dette mønsteret. Vi jobber med holdninger og har både regler og retningslinjer, men det hender reglene blir både tøyd og brutt. Min erfaring er likevel at Norge har og har hatt en displinert spillergruppe. Hvis ikke hadde det ikke fungert.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport.