MOLDE — STEAUA BUCURESTI 1-2

Til tross for at MFK stilte et vesentlig sterkere lag i hjemmekampen mot Steaua, gikk de til pause med samme pauseresultat - 0-2. Det var et mer helstøpt og solid lag som kom på banen i 2. omgang, og Daniel Chima Chukwu reduserte fortjent etter 56 minutter.

De blåhvite klarte imidlertid ikke å score flere, og dermed ser det mørkt ut foran de to resterende kampene i Europaligaen.

MFK fikk en bra start på kampen. De slapp ikke til ballsikre rumenere på egen banehalvdel, men rullet i stedet opp flere brukbare kontringer.

Etter ni minutter kom Magne Simonsen seg rundt på venstresiden og slo hardt og lavt inn foran mål. En presset Daniel Chima Chukwu fikk foten på ballen, men fikk ikke fart i den og bommet dessuten på målet.

Snytt for straffe

Etter 15 minutter kombinerte Magnus Wolff Eikrem og Etzaz Hussain nydelig på MFKs midtbane. Hussain tredde deretter ballen gjennom til en godt plassert Chima. MFK-spissen tok den med seg og satte fart mot mål, men ble holdt i skuldra og hindret av en Steaua-forsvarer.

Både MFK-spillerne og publikum reagerte, men i stedet for å dømme straffe, valgte den ungarske dommeren å gi femmeter til gjestene.

Kalddusj

En glitrende åpning av MFK til tross - etter 21 minutter kom kalddusjen. Alexandru Chipciu utnyttet passivitet på venstresiden av MFK-forsvaret, fintet seg inn i boksen og sendte ballen vakkert til venstre for Ole Söderberg.

Scoringen kom mot spillets gang, men tok på ingen måte motet fra opplagte MFK-spillere, som beholdt initiativet i kampen. I hvert fall til det var rundt ti minutter igjen.

Da gikk energien litt ut av hjemmelaget, noe som førte til at Iasmin Latovlevici altfor enkelt fikk legge på til 0-2 da det var spilt 37 minutter. Joshua Gatt lot være å følge Steaua-spillerens løp, og den påfølgende avslutningen var utagbar for Söderberg.

Dobbeltbytte

Innsatsen i 1. omgang gjorde at Gatt ble ofret i pausa. Det samme ble Pape Paté Diouf. Inn kom Mattias Moström og Jo Inge Berget.

Etter 53 minutter var MFK nær scoring etter lengre trykk inne på Steaua sin halvdel. Etzaz Hussain kom seg ned til dødlinjen og la ballen lavt inne i boksen. Daniel Berg Hestad møtte på første stolpe og forsøkte å flikke ballen videre i mål, men dessverre gikk den rett på keeper.

Tre minutter senere klaffet det omsider for MFK. Daniel Chima Chukwu fikk ballen etter et glitrende løp av Mattias Moström, fintet seg fri til høyre inne i 16-meteren og banket ballen inn via lengste stolpe.

Jaktet utlikning

En fortjent redusering for MFK, som virket betydelig sterkere da de kom på banen igjen i 2. omgang. Etter 66 minutter kom hjemmelaget til nok en bra sjanse.

Magne Simonsen fikk ballen i god posisjon til venstre i Steauas 16-meter og sendte avgårde et hardt skudd i retning keepers høyre stolpe. Keeper var imidlertid godt plassert og slo ballen ut til hjørnespark.

MFK hadde ballen mye og skapte en del farligheter foran Steaua-målet, men bortelaget hadde på ingen måte sluknet de heller. Etter 69 minutter fikk Mihai Costea avslutte ensom på bakre stolpe. Ballen gikk til alt hell utenfor Ole Söderbergs venstre stolpe.

Måltørke

I jakten på poeng satte Solskjær inn Davy Claude Angan etter 77 minutter. Spissen, som ikke har scoret siden 2. september, klarte ikke å styrke angrepet nevneverdig. MFK fikk likevel en gyllen mulighet til å utlikne ett minutt før full tid.

Chima helsparket ballen til Martin Linnes, som kom seg fri i god posisjon inne i 16-meteren - litt til høyre for rumenernes mål. Høyrebackens avslutning gikk dessverre rett på keeper.

Dermed endte det med 1-2-tap for MFK, som blir stående med tre poeng i gruppe E i Europa League. Steaua er suveren gruppeleder med ti poeng, mens Stuttgart følger på den neste plassen med fem. FCK har fire poeng.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport.