STAVANGER (Aftenbladet): Etter det Aftenbladet kjenner til, har Vikings klubbdirektør Arne Larsen Økland bestemt seg for å slutte i Viking.

Han skal etter det vi erfarer gi seg på dagen.

SE VIDEO: — Jeg er uenig med styret om veien videre

Kort tid etter at Aftenbladet avslørte nyheten, sendte Viking ut en pressemelding der de bekreftet at Øklands tid i klubben er over.

— Vi er inne i en ny prosess, og da må det være lov for folk å ta stilling til om de ønsker å være med videre. Jeg har stor respekt for Arnes avgjørelse, og jeg har stor respekt for den jobben han har gjort i Viking, sier styreleder Charlie Granfelt.

SE VIDEO:- Økland har ikke gjort jobben godt nok

Økland har sittet som klubbdirektør i Viking i snart tre år. Det har vært tre meget krevende år både sportslig og økonomisk.

Økland var sentral i den siste treårsplanen Viking jobber etter. Den planen skulle ende med at Viking var i balanse økonomisk og ett av topplagene på tabellen.

— Krevende situasjon

— Da jeg ble ansatt i Viking, lovet jeg at jeg skulle være i to-tre år. Jeg har vært i tre. Det har vært utfordrende, men kjekke år. Jeg har trivdes veldig godt i Viking. Viking er samtidig i en krevende situasjon. Det er greit at noen andre kan ta fatt på de oppgavene som ligger foran klubben, sier Økland

Planen har på ingen måter vært vellykket, verken økonomisk eller på banen.

Aftenbladet kjenner til at Arne Larsen Økland har opplevd den siste tiden i Viking som svært belastende og krevende.

Det var det forrige styret med Geir Solstad i spissen som ansatte Økland. De så på den tidligere fotballspilleren, treneren og pizza-sjefen som det perfekte valget til å lede Viking gjennom og ut av uføret de var havnet i.

Johannessen overtar

Økland skal ha kjent det som et slag da dette styret ikke fikk fornyet tillit under generalforsamlingen i klubben i vinter.

Det andre store slaget opplevde han under det nye styrets siste styremøte i forrige uke. Etter det Aftenbladet kjenner til, ble planen og budsjettet Økland hadde anbefalt for 2015 klubbet rett ned og utsatt av det nye styret.

— Det er uenighet om veien videre som ligger bak beslutningen som jeg tok i forrige uke, sier Økland til Aftenbladet.

Alle planlagte ansettelser og forsterkninger sportslig ble satt på vent inntil det nye styret følte de hadde full oversikt over situasjonen i klubben.

Henning Johannessen, økonomisjef i Viking, overtar som konstituert administrerende direktør inntil en permanent løsning er funnet. Johannessen var konstituert i samme stilling i et halvår i 2012, mellom Bjarne Berntsens avgang og Arne Larsen Øklands tiltreden.

— Jeg har gjort dette før og er klar til å stille opp og ta et tak i en vanskelig situasjon.

Styreleder Granfelt er opptatt av at Viking går en ny tid i møte.

— Vi skal skape et nytt og friskt Viking. Det er tid for nye perspektiver og tanker. Vi skal søke gode løsninger for klubben. Vi vil snu en negativ trend til noe nytt og positivt. Og av og til er det sånn at noe må bli verre for at det skal bli bedre, sier Granfelt og legger til at det ikke ligger noe som helst press bak fratredelsene, men uenighet om Vikings videre ferd.