HERNING: I kjent stil forandret IHF på en plan — denne gangen for pressemøtet før semifinalene i Boxen. I stedet for at alle spillerne skulle spasere gjennom en intervjusone på banen, ble det møte med de fire trenerne for semifinalelagene.

Thorir Hergeisson svarte ærlig og redelig på engelsk. Da han kom ned fra podiet, var han mer uformell. Særlig da dansk TV2 ville vite om han regnet med det danske publikums støtte i semifinalen fredag kveld?

— Dansker liker nordmenn, gjør de ikke? Men det er ikke sikkert at de liker islendinger, sa islendingen og skrattet godt.

Sett denne?

Holdt jentene unna pressen

Det vakte harme i norsk presse da det ble opplyst at ingen av jentene ville være tilgjengelig dagen før semifinalen. Da pressetreffet med spillerne i Boxen ble avlyst, ville den norske ledelsen legge det til spillerhotellet. Det nektet arrangøren. Journalister har nemlig ikke adgang til spillerhotellet i Herning.

Da norsk presse foreslo at den kunne møte jentene i hallen, som opprinnelig planlagt, ble det avvist av den norske ledelsen.

— Vi dro fra Kolding på morgenen. Nå trenger vi den tiden vi har til å forberede oss til semifinalen, forklarte Hergeirsson om situasjonen og jentene, som er innkvartert ti minutter unna hallen. Han røpet indirekte at han ikke hadde gjort mye for å få til et treff.

— Å slippe pressen? Det er bare herlig, rett ut sagt. Godt å få fri fra dere.

Skryter av Romania

Det er ikke Hergeirssons stil å snakke ned motstanderne, snarere tvert i mot. Så også denne gang.

— Romania slo ut de regjerende verdensmsterne (Russland). Så slo det ut Danmark foran 12.000 danske fans i Boxen i Herning. De har fått dreis på det kollektive. Dette blir den tøffeste semifinalen på lang tid. Jeg vi si at sjansene er 50/50, sier Norges landslagssjef, som poserte smilende med Romanias svenske trener, Tomas Ryde.

— Sier det noe om den nordiske måten å bygge lag på at tre av de fire lagene i semifinalen har nordisk trener (Polen har danske Kim Rasmussen)?

— Andre kulturer har også vunnet mye. Vi skal ikke påberope oss at vi er bedre enn alle andre. Hver og en får stå for sin filosofi og bygge ut fra det. Men det er jo litt morsomt med tre nordiske.

Friskmeldte keepere

Både Kari Aalvik Grimsbø og Silje Solberg har fått flere baller i hodet under VM. I kvartfinalen mot Montenegro måtte Grimsbø gå ut rett før pause etter å ha fått en retur fra stangen i tinningen. Silje Solberg gikk i gulvet i annen omgang da Katarina Bulatova traff henne ved øyet. Hun våknet opp som «blåveispiken», men spiller for rosebukett fredag kveld.

— Begge målvaktene var friske og raske på morgenen, og vi har ingen problemer, meldte Hergeirsson, som dermed avlyste spørsmålet om han burde hente inn Katrine Lunde som en ekstra sikkerhet.

Mange av våre lesere har lest disse to sakene i dag:

Hør siste episode av Aftenpodden Sport: