— Det er en fordel for oss. Det kan være avgjørende, og det var godt at vi slapp det, sier Anne Froholdt, Norges lege under VM.

Når mesterskapet går mot slutten, begynner spillerne å kjenne på totalbelastningen. Da blir god restitusjon ekstra viktig.

Lege Anne Froholdt (t.h.) har hatt mye å gjøre under VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Fredag kveld spiller Norge og Romania om retten til å spille VM-finale søndag.Romania tok seg til finalen etter å ha slått det danske hjemmelaget i en høydramatisk kvartfinale. Ett sekund før full tid fikk rumernerne straffe, og stjernespiller Cristina Neagu fikk sjansen fra syv meter.

Straffekastet ble imidlertid reddet, og dermed måtte laget ut i ti intensive ekstraminutter. Der avgjorde de like før full tid.

Mange har lest denne spesielle saken fra håndball-VM i dag:

— Kan tappe dem ekstra

— Det kan tappe dem ekstra selv om de har en dag med kampfri. Samtidig er rumenerne veldig rutinerte. De vet hva de skal gjøre for å være klar til semifinalen, tror Froholdt.

Mari Molid tror Norge er ekstra godt rustet hvis de må ut i ekstraomganger.

— Hadde vi fått det i kvartfinalen, hadde det ikke hatt noe å si for den neste kampen. Vi er så godt trent, mener hun.

Tette bånd i langrennsmiljøet:

Trente alternativt

Selv tålte Molid kvartfinalen mot Montenegro godt etter å ha trent alternativt og fått behandling av Norges legeteam de siste dagene.

— Mari hadde en liten hevelse i kneet, men ikke noe vondt. Vi har undersøkt henne med MR, og alt ser greit ut. Hun hadde ikke fått spille hvis det kunne gjøre henne verre, forsikrer Froholdt.

Hun har også gode nyheter om Kari Aalvik Grimsbø som fikk en ny ball i hodet mot Montenegro like før lagene gikk til pause. Hun overlot stengene til Silje Solberg som vartet opp med avgjørende strafferedninger i kampens sluttminutter.

- Kari meldte seg klar til 2.omgangen, sier Froholdt.