Therese Johaug og Charlotte Kalla.

Det var de to favorittene alle snakket om før sesongen.

— Kalla, svarte også Johaug da hun ble spurt om hvem som var hennes største utfordrer nå som Marit Bjørgen ikke konkurrerer på grunn av graviditet.

Fasit etter tre verdenscuphelger levner ingen tvil. Den norske langrensstjernen har så langt utklasset sin svenske konkurrent.

Mens Johaug har rasket med seg 555 poeng så langt i kampen om den gjeve glasskulen, har Kalla 265 poeng mindre.

Mange av våre lesere har lest denne saken i dag: Svensk skistjerne innrømmer: – Petter Northug har rett

Henger sammen i Sveits

GOD STEMNING: Therese Johaug og Charlotte Kalla har fulgt hverandres karrierer i en årrekke. Foto: NTB scanpix

— Jeg lider selvsagt sammen med Charlotte. Det er ikke der hun skal være, hun får ikke vist sitt virkelige nivå akkurat nå. Det vet vi alle, sier Johaug til svenske Expressen.Avisen treffer duoen i sveitsiske Davos, hvor de nå er og forbereder seg til helges renn i italienske Toblach. Oppholdet inngår også som forberedelse til Tour de Ski som starter med sprint 1. januar.

Kalla og Johaug er arge konkurrenter i sporet, men har vært nære venner i flere år.

Nå er Johaug opptatt av å få verdensmesteren fra Falun sist vinter til å tro på seg selv igjen.

— Jeg har sagt til henne hvor fort det kan snu. Spesielt for henne, Charlotte fant jo toppformen veldig raskt før VM. Det viktigste er ikke å miste troen på seg selv, sier Johaug.

Fungerer bare ikke

Etter skrekk-prologen i Davos slet Kalla med å finne svar.

— Jeg kjente meg sliten, samtidig som jeg ikke fikk til teknikken. Ingentin stemte, egentlig synes jeg ikke det er så mye å si. Jeg vet ikke hva som er galt, beskrev Kalla overfor Expressen etter sprinten.

Kalla fikk spørsmål om hun kan ha fått en infeksjon i kroppen.

— Nei, jeg kjenner meg ikke syk. Det fungerer bare ikke og jeg vet ikke hvorfor. Jeg orker ingenting, sa Kalla.

Da Heidi Weng gråt etter å ha gått feil på Lillehammer, var de svenske jentene raskt borte med trøst. Da kom en

Imponert av «Silver-Stina»

Denne sesongens ubestridte langrennsdronning har latt seg imponere kraftig av hva 22 år gamle Nilsson har fått til. I hjemmlandet har svenskenes nye yndling hatt kallenavnet «Silver-Stina» etter annenplassene på sprinten og lagsprinten i Falun-VM.

VANT: Stina Nilsson var best på spinten i Davos. Foto: NTB scanpix

Da havnet hun bak Maiken Caspersen Falla og det norske laget med Falla og Ingvild Flugstad Østberg. I Davos i helgen satte hun imidlertid begge de norske fartsenerne på plass på oppløpssiden, og tok en overlegen seier, selv om hun hadde slitt med sykdom i forkant.Nilsson åpnet sesongen med en overraskende annenplass sammenlagt i minitouren i Kuusamo.

— Jeg er mest imponert over hvor mye bedre Stina er blitt totalt sett som skiløper. Hvor store steg hun har tatt som distanseløper, sier Johaug til Expressen.

Derfor trekker hun nå frem Nilsson som den tøffeste konkurrenten fra nabolandet. I Tour de Ski-sammenheng nevner hun i tillegg Flugstad Østberg og Heidi Weng som løpere som både er gode på sprint og distanse.

Vi møtte nylig Marit Bjørgen hjemme i Holmenkollen til en lengre prat om mammarollen som venter:

Hør den nye utgaven av vår sportspodcast:

Vil du lese om noe helt annet? Mange lesere setter pris på denne listen: