TRONDHEIM (adressa.no ): Kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Coop Norge bekreftet natt til fredag til adressa.no at Petter Northug stiller seg bak Coops krav og dermed ønsker å bryte med Nye Høyder.

— Svært viktig å skifte management

— Petter Northug har nå i kveld bedt meg formidle følgende kommentar fra ham, skriver Paus i en SMS til adressa.no klokken 00.18 fredag:

— Jeg stiller meg fullt og helt bak Coops krav om at min avtale med Nye Høyder må avsluttes. Jeg mener at et skifte av management nå er svært viktig for at jeg skal kunne prestere optimalt og oppnå best mulig resultater til vinteren, sier Northug via sin hovedsponsor.

Sent torsdag kveld bekreftet Coop til adressa.no at de krever at Northug bryter avtalen med Nye Høyder.

— Administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge bekrefter nå sent i kveld at det stemmer at Coop krever at Petter Northugs avtale med Nye Høyder må avvikles for at Coops samtaler med Northug om en videreføring av samarbeidet kan videreføres, skrev Kristin Paus i en sms.

Uvitende Samdal

Både manager Are Sørum Langås og trener Eirik Myhr Nossum er tilknyttet Nye Høyder. Det er også Petter Northugs far John Northug, som den siste sesongen har jobbet med 28-åringens skipark.

— Jeg har ingen kommentar til dette, skrev manager Are Sørum Langås i en SMS til adressa.no sent torsdag kveld.

Tidligere landslagstrener Svein Tore Samdal er største aksjonær i Nye Høyder. Han sier han vet svært lite om saken.

— Jeg har sannsynligvis mindre info enn deg, i hvert fall mindre enn TV 2 virker å ha. Så jeg har ingenting å kommentere, skrev Samdal i en SMS til adressa.no i 22-tiden torsdag kveld.

Uklart om Coop blir med videre

— Jeg har bevisst ikke vært med i denne saken. Jeg er passiv eier etter å ha vært med å starte opp selskapet i 2005, forteller Samdal.

Fortsatt er det uklart om Coop vil fortsette samarbeidet med Petter Northug, etter at han 4. mai innrømmet å ha fyllekjørt på Byåsen i Trondheim.

— Vi er i samtaler med Petter og kommer til å ta en avgjørelse i løpet av kort tid, sannsynligvis i neste uke. Vi hadde håpet å komme i mål denne uken, men tar den tiden det trenger, sier Kristin Paus.