Torsdag kveld meldte TV 2 at Coop krever at Petter Northug sparker støtteapparatet hvis samarbeidet skal fortsette.

Det innebærer at samarbeidet med selskapet Nye Høyder må opphøre – et selskap hvor Petter Northugs far er ansatt.

Kommunikasjonssjef i Coop Kristin Paus skriver følgende i en sms til adressa.no klokken 23.43 torsdag kveld:

Petter Northug. Foto: Alley, Ned/NTB scanpix

— Administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge bekrefter nå sent i kveld at det stemmer at Coop krever at Petter Northugs avtale med Nye Høyder må avvikles for at Coops samtaler med Northug om en videreføring av samarbeidet kan videreføres.

Faren må gå

Selskapet Nye Høyder har vært lønnet av Northug selv.

Om Coop-kravet går gjennom betyr at både trener Eirik Myhr Nossum og manager Are Sørum Langås må gå, samt at hele avtalen med selskapet Nye Høyder må avvikles. John Northug, Petters pappa, er ansatt i Nye Høyder og har det siste året arbeidet med sønnens skipark.

— Jeg har ingen kommentar til dette, skrev manager Are Sørum Langås i en SMS til adressa.no sent torsdag kveld.

- Mindre info enn deg

Tidligere landslagstrener Svein Tore Samdal er største aksjonær i Nye Høyder. Han sier han vet svært lite om saken.

— Jeg har sannsynligvis mindre info enn deg, i hvert fall mindre enn TV 2 virker å ha. Så jeg har ingenting å kommentere, skrev Samdal i en SMS til adressa.no i 22-tiden torsdag kveld.

Fortsatt er det uklart om Coop vil fortsette samarbeidet med Petter Northug, etter at han 4. mai innrømmet å ha fyllekjørt på Byåsen i Trondheim. TV 2 hevder at Coop, uavhengig av promillekjøringen, har vært misfornøyd med hvordan Northugs støtteapparat har fungert, både sportslig og økonomisk.

Millionkrav

Nye Høyder skal imidlertid nekte å avslutte samarbeidet uten kamp. Deres første krav skal ha vært på én million kroner, for deretter å ha steget med én million.

Kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Coop Norge sa tidligere torsdag at selskapet hadde en første samtale med Petter Northug etter ulykken på fredag.

— Vi har i tillegg hatt noen telefonsamtaler, sier hun til adressa.no.

— Vi er i samtaler med Petter og kommer til å ta en avgjørelse i løpet av kort tid, sannsynligvis i neste uke. Vi hadde håpet å komme i mål denne uken, men tar den tiden det trenger.