Coop vil fortsette som sponsor for Petter Northug jr. – men krever at hele støtteapparatet rundt langrennsstjernen må byttes ut, skriver TV 2. Det innebærer blant annet at samarbeidet med selskapet Nye Høyder må opphøre – et selskap hvor Petter Northugs far er ansatt.

TV 2-ekspert Johan Kaggestad håper Northug klarer å skille person fra sak.

Johan Kaggestad. Foto: TV 2

— Det er jo en far og en bestekamerat involvert her, så nå tror jeg det er viktig at han skiller person fra sak. Det må en helt annen ydmykhet til for å lykkes i fremtiden. Jeg synes støtteapparatet hans bærer preg av for mange ja-mennesker. Resultatene har vist at det ikke fungerer, mener Kaggestad.Han sier videre:

— Det er betenkelig at en sponsor skal uttale seg om den sportslige organiseringen.

- Er det ikke greit at Coop blander seg inn når de gir ham ti millioner kroner i året?

— Det er en spennende tankerekke, det der. Det fungerer jo ikke sånn at sponsorene blander seg inn i det sportslige når det norske fotballandslaget taper, for eksempel. Samtidig kan de jo se på ham som en medarbeider. Og når en medarbeider har fyllekjørt, er det normalt at bedrifter reagerer med restriksjoner og krav om å endre atferd, sier Kaggestad.

Misfornøyde også før fyllekjøringen

Uavhengig av langrennsløperens fyllekjøring skal Coop ha vært misfornøyd med hvordan støtteapparatet rundt Petter Northug jr. har fungert – både sportslig og økonomisk.

I praksis betyr det at både Northugs personlige trener og barndomskompis, Eirik Myhr Nossum, og manager Are Sørum Langås må gå. Samt at avtalen med selskapet Nye Høyder må avsluttes.

Nye Høyder krever millioner

Det siste ser ikke ut til å skje uten sverdslag. Ifølge TV 2 krever Nye Høyder én million kroner daglig fra mandag denne uken for å avslutte samarbeidet med Coop. Et krav Coop finner så urimelig at de vurderer å gå rettens vei for å avslutte samarbeidet.

Coops avtale med Petter Northug innebærer at langrennsløperen får ti millioner kroner i året.

Nå er spørsmålet om han er villig til å gi opp den økonomiske støtten for å beholde støtteapparatet sitt.

Det er snaut to uker siden Northugs famøse fyllekjøring. Hendelsen var et slags punktum etter lang tid med uro rundt skistjernen.

I påvente av rettssaken har trønderen allerede kommet seg tilbake i trening, og sier at han er motivert for å kjempe seg tilbake i verdenstoppen i langrenn. Skal han klare det, er trolig første steg å gjøre som Coop sier: Skaffe seg et støtteapparat som er i stand til å hjelpe ham tilbake i verdenstoppen.