TRONDHEIM (adressa.no): Torsdag kveld meldte TV 2 at Coop krever at Petter Northug bytter ut hele sitt støtteapparat, noe som innebærer at samarbeidet med Nye Høyder må opphøre.

Tidligere landslagstrener Svein Tore Samdal er største aksjonær i Nye Høyder. Han sier han vet svært lite om saken.

— Jeg har sannsynligvis mindre info enn deg, i hvert fall mindre enn TV 2 virker å ha. Så jeg har ingenting å kommentere, skriver Samdal i en SMS til adressa.no torsdag kveld.

Ifølge TV 2 ønsker Coop å fortsette som sponsor for Petter Northug, men at de krever at hele hans støtteapparat byttes ut. Det betyr at både trener Eirik Myhr Nossum og manager Are Sørum Langås må gå, samt at hele avtalen med selskapet Nye Høyder må avvikles. John Northug, Petters pappa, er ansatt i Nye Høyder og har det siste året arbeidet med sønnens skipark.

— Jeg har ingen kommentar til dette, skriver manager Are Sørum Langås i en SMS til adressa.no sent torsdag kveld.

- Vil bryte med Nye Høyder

Ifølge TV 2 ønsker Petter Northug selv å bryte samarbeidet med Nye Høyder.

— Jeg har bevisst ikke vært med i denne saken. Jeg er passiv eier etter å ha vært med å starte opp selskapet i 2005, forteller Samdal til adressa.no.Fortsatt er det uklart om Coop vil fortsette samarbeidet med Petter Northug, etter at han 4. mai innrømmet å ha fyllekjørt på Byåsen i Trondheim. TV 2 hevder at Coop, uavhengig av promillekjøringen, har vært misfornøyd med hvordan Northugs støtteapparat har fungert, både sportslig og økonomisk.

Nye Høyder skal imidlertid nekte å avslutte samarbeidet uten kamp. Deres første krav skal ha vært på én million kroner, for deretter å ha steget med én million.

Flere samtaler med Coop

Kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Coop Norge sier at selskapet hadde en første samtale med Petter Northug etter ulykken på fredag.

— Vi har i tillegg hatt noen telefonsamtaler, sier hun til adressa.no.

— Vi er i samtaler med Petter og kommer til å ta en avgjørelse i løpet av kort tid, sannsynligvis i neste uke. Vi hadde håpet å komme i mål denne uken, men tar den tiden det trenger.

Paus nekter å si noe om opplysningene som kom frem torsdag kveld.

— Vi kommenterer ikke mer rundt dette.