Skitrener Guri Hetland fra Meråker avsluttet denne uken sitt samarbeid med det sveitsiske skiforbundet på grunn av uenighet om hennes rolle før neste sesong.

Siden oktober 2010 har Hetland jobbet som landslagssjef og trener for de sveitsiske langrennsherrene. Arbeidet ble kronet med Dario Colognas to gull under OL i Sotsji sist vinter.

Hetland sier årsaken til at hun trekker seg har bakgrunn i den nye strukturen som den sveitsiske langrennsledelsen ønsker seg frem mot neste OL.

Var tiltenkt annen rolle

– I den nye strukturen var det et ønske om å få flere sveitsere i ledende posisjoner, og jeg var tiltenkt en annen rolle enn jeg har hatt i de seneste fire årene. Det var en rolle med mindre ansvar og andre oppgaver, og jeg kjente at jeg ikke var motivert for den, sier Hetland til adressa.no.

– Etter å ha hatt et overordnet ansvar treningsfaglig og organisatorisk de siste fire sesongene, føltes det ikke riktig for meg å gå over i en stilling med mindre ansvar og innflytelse. Jeg ga ledelsen i skiforbundet beskjed om det, og ba dem vurdere om de ville endre premissene, sier hun.

Da langrennsledelsen ikke ville komme henne i møte, kom hun frem til at hun ønsket å avslutte engasjementet.

– Jeg kom frem til at det som ble igjen ble for lite interessant og lite utfordrende, sier Hetland.

– Din trenerperiode har vært preget av flere suksesser. Syns du det er rart at de ikke kom deg i møte?

– På en måte syns jeg det, men på en annen måte skjønner jeg argumentene for en kursendring, sier hun.

Fortsetter som Bjørgen-manager

På spørsmål om hva hun skal gjøre videre, svarer Hetland at hun skal bruke forsommeren på å finne det ut. I tillegg til jobben i Sveits har hun også vært manager for Marit Bjørgen.

– Den vil jeg fortsette med, og jeg ønsker å gjøre en god jobb for henne videre, samtidig som jeg vil finne meg en ny hovedbeskjeftigelse, sier hun.

– Petter Northug har vært mye omtalt den siste uken. Kunne du tenkt deg en jobb i hans team?

– Det har jeg ikke tenkt noe på?

– Hva tenker du om hendelsen han var involvert i?

– Promillekjøring er alvorlig og jeg håper han tar lærdom av det som har skjedd. Jeg tror han klarer å reise seg igjen. Han vet hva som skal til for å gå fort på ski, og jeg håper han klarer å legge dette bak seg, sier hun.

Hennes mann, Tor Arne Hetland, skal være trener for de kanadiske langrennsløperne den kommende sesongen.

Hetland sier at hun selv er åpen på hva hun ønsker å jobbe med, og hvor hun kommer til å bo.

– Vi har bodd i Davos i snart fem år, og trives veldig godt her. Men vi kjenner at vi har lyst til å bo i Norge igjen. Men når, det har vi ikke tatt stilling til, sier hun.