Trond Mohn er i disse dager på besøk i Tromsø, og i går fikk bergensmilliardæren utdelt et diplom som bevis på at han er blitt æresmedlem i klubben.

– Det syns jeg var veldig trivelig. Tromsø er en god fotballklubb, driver godt, tenker på bredden og på rekruttering i fra Nord-Norge, så klubben har en stor plass i mitt hjerte, sier Mohn til TILs hjemmeside.

Trond Mohn har i form av gaver til kunstgress og rene penger gitt over 50 millioner kroner til Tromsø IL. Ifølge TILs hjemmeside fikk Mohn først en omvisning i den nye brakkeriggen til klubben i går, før han mottok etdiplom som bevis for sitt æresmedlemskap i TIL.

– Det betyr veldig mye for meg. Det tror jeg vi trygt kan si, legger han til.

Ikke æresmedlem i Brann

Det ble kjent på årsmøtet for én måned siden at Knut Wilhelmsen og Trond Mohn fikk hvert sitt æresmedlemskap for den innsatsen de har gjort for klubben.

Mohn var ikke overrasket over at han blehedret av TIL. Han har et stort hjerte for Brann også, men han har ikke blitt æresmedlem der.

– Jeg har ikke fått det, men det kommer sikkert, sier Mohn og ler godt.

– Utrolig spesielt

Mohn er nå en av ni nålevende personer som er æresmedlemmer i TIL, ifølge til.no.

– For klubben er det utrolig spesielt, og vi erveldig glade for at vi nå gir et æresmedlemskap til Trond Mohn. Det han har stått for og bidratt med opp gjennom årene, er eksepsjonelt. Vi jobber mye med de nære samarbeidspartnere bådelokalt og regionalt, og når man da får en samarbeidspartner som hanlangt utenfor Tromsøs grenser, blir det ekstraspesielt, sier Helge Kræmer.