— Trond Mohn har gravd veldig dypt i bingen. Det er vi veldig takknemlige for. Dette er en stor dag for Åsane og Idretts-Bergen, sier Dag Skansen, gruppeleder for Høyre og leder av finanskomiteen i Bergen bystyre.

Bergen kommune har kalt inn til pressekonferanse klokken 11 onsdag der de skal presentere planene for Myrdal idrettspark i Åsane.

Prosjektet er nå fullfinansiert ved hjelp av Bergens rikeste mann, Trond Mohn, som har vært idrettens velgjører i mange år.

Totalkostnaden for prosjektet skal være på over 300 millioner kroner, og fratrukket tippemidler og momskompensasjon, blir nettkostnaden på rundt 220 millioner kroner. Trond Mohn har tatt på seg å betale hele den summen.

BT har ikke foreløpig lyktes i å få kommentarer fra Mohn, som i dag har gitt Bergens-idretten en formidabel gave.

— Utrolig kjekt

— Nå håper vi på å få realisert hele Myrdal idrettspark i løpet av 2018. Vi har jobbet for dette i flere år, og det selv om det var et enstemmig kommunestyre som gikk inn for dette prosjektet før jul, var det mange som var harselerende og så på prosjektet som urealistisk. Det er utrolig kjekt å se at vi politikere kan få realisert prosjekter når vi setter vilje bak det, sier Åsane-politikeren Skansen.

Myrdal idrettspark skal inneholde følgende elementer.

  • Ny flerbrukshall med håndballbane, med plass til mellom 1500 og 3500 tilskuere. Kan bli Tertnes’ nye hjemmebane.

  • Is- og curlinghall. Kan bety en liten revolusjon for hockeysporten i Bergen som i dag bare har Bergenshallen og Iskanten.

  • Klatre-, turn- og fysakarealer.

  • Oppgradering av Myrdal gress, Åsanes hjemmebane for fotball, til kunstgress.

  • Legging av kunstgress vil gi oss mange flere brukstimer på banen, sier Skansen.

Idrettsrådet jubler

Roar Andersen har jobbet i Idrettsrådet i Bergen i 30 år, og kaller dagen i dag for en av de mest gledelige i hans tid der.

— Dette er helt eventyrlig. En brikke som faller på plass for Bergen som idrettsby. Anlegget vil være i tråd med kommunens idrettsplan og det som idrettsrådet har kjempet for å få på plass de siste årene. For kommunen blir det selvsagt store besparelser, når gaven er så omfattende og storslått. En stor takk til Trond Mohn, sier Andersen.

Han er spesielt glad for den nye ishallen, og at turnmiljøet i bydelen, som har sterke tradisjoner, får en basishall.

— Dette gir en mer rettferdig fordeling av byens anlegg. Både ishockyeforbundet og –kretsen har ønsket å spre sporten til flere bydeler. Videre er jo dette en god nyhet for alle som liker å gå på skøyter. Folk i Åsane slipper å kjøre til Slettebakken for å finne is. Det gir idretten helt nye impulser, folk i Åsane slipper å kjøre til Slettebakken for å finne is.