— Det ser positivt ut. Jeg føler vi er på rett vei. Men samtidig er vi kommet til erkjennelsen av at dette nivået er opp mot maks av hva vi klarer å legge oss på også i 2015, sier Ellen Nygård Nilsen.

FyllingenBergens daglige leder er tilfreds med et årsresultat på pluss 85.000 kroner for fjorårets del, og satser på at 2015 renner ut med om lag samme positive resultat.

Trond Mohn avgjørende

— Det er i alle fall det vi legger opp til. Å øke kostnadene er ikke aktuelt. Da står vi i fare for å bygge oss et luftslott i forhold til hva vi kan forvente av økte inntekter. Sponsormarkedet er beintøft, understreker Nilsen. Hun mistet BKK som en meget betydningsfull sponsor i 2014. Den avtalen ga klubben rundt en halv million kroner. Nå er Toma-gruppen kommet inn som en slags erstatter, med penger og cateringtjenester verdt om lag det samme. Like fullt er det Trond Mohns giverglede som avgjør satsingsnivået i Bergen vest. Velgjøreren gir eliteserieklubben, så langt Bergens Tidende erfarer, en årlig pengestøtte på mellom 2 og 2,5 millioner kroner. Det er helt avgjørende for en klubb som omsetter for rundt seks millioner.

— Vi har vel sponsorinntekter på rundt 4,5 millioner kroner. Så fyller gaver opp det meste ellers. Så ja, Trond Mohn er viktig for oss. Men ingen sovepute. Vi snur på hver en krone, driver så nøkternt som mulig – og har som mål å spre risikoen på langt flere. Det blir helt nødvendig om vi ser inn i fremtiden.

Budsjettet for 2015 legger opp til inntekter og utgifter på nevnte seks millioner kroner. På inntektssiden mangler enn så lenge én million for å komme i havn. En femdel av dette beløpet håper klubben på å få inn på draktreklame.

Positiv egenkapital - ingen penger på bok

— Vi har ledig plass på drakten, ja. Kunne vi gjort en avtale med en næringslivsaktør verdt 200.000 kroner, vil jeg være såre vel fornøyd. Ellers er det er vesentlig del av vår strategi å spre samarbeidsavtaler på mange mindre aktører. Og de bør være langsiktige.

- 200.000 kroner inn på drakten betyr at dere fremdeles mangler 800.000?

— Dette er cirkatall. Å få forlenget nåværende avtaler, vil hjelpe mye.

FyllingenBergen har, i motsetning til Tertnes, positiv egenkapital. I hovedsak grunnet verdien av gulvet i Framohallen – som klubben eier selv.

— Egenkapitalen er vel på rundt 1,3 millioner kroner. Og det er ikke penger på bok, bekrefter Ellen Nygård Nilsen. Hun har fått med seg Aleksander Gaare Jansen på arrangementssiden, i et engasjement tilsvarende 15 prosent stilling. Den samme Jansen jobber også i sponsormarkedet for FyllingenBergen – på provisjonsbasis.

Styret valgt på årsmøtet mandag kveld: Leder Nina Britt Husebø, nestleder Rune Elgestad, styremedlem Knut Waage, styremedlem Bjørn Dahl, styremedlem og sportslig leder Jarle Alvær.