BEIJING (Aftenposten.no) – Vi skal i toppidrettsutvalget diskutere om kvalifiseringsresultatene må oppnås samme år som mesterskapet. Slik jeg ser det er det bare maratonløperne og de som skal gå 50 kilometer kappgang som skal få unntak fra dette, sier sportssjef Ronny Nilsen i Norges Friidrettsforbund.

— Vi har valget mellom å følge reglene til IAAF og EA eller stramme inn. Tyskland, for eksempel, har oftere tøffere krav enn de internasjonale, sier Nilsen.

Olympiatoppen bestemmer

Neste år er det både EM i Amsterdam og OL i Rio. I det siste mesterskapet er det Olympiatoppen som bestemmer hvem som skal få delta, etter at friidrettsforbundet innstiller.

Ida Marcussen og Lukas Udelhoven. Foto: NTB scanpix

Ida Marcussen hadde ikke greid VM-kravet i år, men hadde 6083 poeng fra et stevne i Ratingen 29. juni i fjor som gjorde at Nilsen vurderte henne. Han ba om at hun skulle bekrefte form. Dette ble gjort med et hopp på 6,26 i lengde i et barne— og ungdomsstevne i Sør-Korea – ifølge trener Lukas Udelhoven.Ifølge Ida Marcussen opplysninger til Aftenposten hadde hun hoppet 6,26, men ikke i noe stevne – og med treneren som sjef for målbåndet!

— Jeg hoppet, og Lukas målte. Det var det vi hadde mulighet til. Det var vanskelig å finne noe friidrettsmiljø i Sør-Korea – ikke lett, som vi trodde. Men det var en helt reell test. Vi har ingen andre enn oss selv å lure, og vi har vært tydelige overfor Ronny på at vi ikke deltok i noen konkurranse, sa Marcussen.

Vi har prøvd å komme i kontakt med Udelhoven om saken tirsdag ettermiddag, uten å lykkes.

— Vi ønsker ikke å komme opp i en sånn situasjon igjen, sier Ronny Nilsen.

Vurderer å fortsette

Nilsen vurderer for øvrig å fortsette som sportssjef.

— Det er en hard jobb med mye trykk. Reisingen er ikke verst, for det er ikke så mye reising, men det går med mange helger. Det gjør det vanskelig å få nok tid med familien, forteller Nilsen til NTB.

Det har lenge vært klart at dette skulle være hans siste sesong, trodde alle. Den tidligere spydkasteren overtok jobben etter Ketil Tømmernes.

Tynn søkerliste

Da søknadsfristen for Nilsens stilling gikk ut tidligere i år, var søkerlisten heller tynn. Friidrettsforbundet var i alle fall ikke fornøyd med kandidatene som hadde meldt seg.

Nå kan mye tyde på at Nilsen fortsetter.

— Jeg kan bekrefte at jeg har gitt beskjed til forbundsledelsen om at jeg kan vurdere å ta et år til. Dersom det blir aktuelt, skal jeg være med til etter OL i Rio, sier Nilsen til NTB.