Fædrelandsvennen har via epost forsøkt å få til en telefonavtale med Marcussen, men i stedet har sjukjemperen valgt å skrive en epost til oss fra Beijing. Der skriver hun blant annet:

— En umenneskelig mediestorm, til dels heksejakt, og et medaljehysteri som topper alt - er på vei til å ødelegge den idretten jeg er glad i...

— Fått nok av media

Innledningsvis forklarer hun hvorfor hun ikke vil la seg intervjue:

— Jeg har fått nok av media for en god stund, og ønsker derfor fred og ro.

Kristiansand-jenta mislyktes som kjent fullstendig i VM, og ble bare nummer 25 med 5684 poeng - hennes svakeste internasjonale mesterskap noensinne (hvis vi ser bort fra i 2009 hvor hun ble stående uten resultat i lengde). Etterpå har både media og Norges Friidrettsforbund stilt spørsmålstegn ved måten hun kvalifiserte seg på ettersom formen viste seg å være langt skralere enn lengderesultatet hun sikret seg VM-billett på.

— Lykkes ikke alltid

Siden har det også kommet fram at lengdehoppet i Sør-Korea på 6,26 meter har vært en egenkomponert "konkurranse" hvor Marcussen hoppet og trener Lukas Udelhoven målte. Mens Ronny Nilsen, sportssjef i NFIF, trodde hun deltok utenfor konkurranse i et barne- og ungdomsstevne, og ventet lenge på en offisiell bekreftelse fra arrangøren, som aldri kom. I stedet stolte han på resultatene han fikk fra Udelhoven.

Siden har det stormet rundt Udelhoven og Marcussen, som altså ikke ønsker mer kontakt med media "på en god stund". Men til Fædrelandsvennen skriver hun blant annet:

— Jeg er en ivrig utøver, men lykkes ikke alltid. VM er noe vi har jobbet hardt og lenge for, og var et mesterskap vi ønsket å vise vårt beste. Dessverre lyktes vi ikke å ta med den gode flyten fra pre-campen i Korea inn til Beijing. Jeg hadde litt høye skuldre og følte ikke helt den tilliten jeg hadde trengt. I tillegg kom jeg litt skeivt ut i første øvelse som jeg dessverre ikke kom helt tilbake fra.

— Fornøyd med egen innsats

Hun legger ikke skjul på at hun er skuffet:

— Jeg sier at jeg er fornøyd med egen innsats, men det betyr ikke at jeg ikke er skuffet. Jeg er fornøyd fordi jeg har prøvd mitt beste og fullført en tøff mangekamp. Men denne gangen var jeg en av dem som ikke lyktes. Det er mange av oss i et mesterskap, og vi har alle kvalifisert oss og er blant de beste i verden i vår gren. Av de 30 beste som stiller til start er det bare tre som kan ta medalje.

Skuffelsen prøver hun å takle konstruktivt.

— Det er selvfølgelig litt synd, ergerlig, frustrerende osv., og jeg er skuffet. Min øyeblikkelige reaksjon er ekstrem skuffelse, men det hjelper lite å være skuffet, spesielt ikke i en 7-kamp. Jeg prøver mitt beste å takle skuffelsen på min måte. Tidligere kastet jeg skoen i veggen, sparket ned hekken og bannet. Nå prøver jeg å se det positive i situasjonen og å relativere det hele. Når jeg rista av meg den største skuffelsen, skal jeg også klare å være stolt av å ha fullført på en 25. plass i et VM.

Vil se fremover

Våg-jenta blir værende i Beijing til VM er ferdig søndag.

— Nå ønsker jeg å se framover mot neste 7-kamp. De neste dagene i Beijing skal jeg bruke på å hente meg inn igjen, starte opp med treningen mot Talence og selvfølgelig følge friidrett i verdensklasse.

Marcussen avslutter sesongen i franske Talence 18.-19. september.