Island slo Østerrike 2-1 i siste gruppespillskamp og er klar for åttendedelsfinale i EM.

Ikke rart at den islandske TV-kommentatoren tok fullstendig av, i ekte Bjørge Lillelien-stil. Lillelien ble verdenskjent etter sine gledesutbrudd da Norge slo England i 1981. Tjærnås' dom:

«Tre mot to! Tre mot to! Kom dere inn i boksen! Kom dere inn i boksen! Jaaaa! Jaaaaaaa! Jaaaaa! Jaaaa! Jaaaaa! Jaaahaaaaa! Vi har vunnet! Vi er i åttendedelsfinalen! Vi er i åttendedelsfinalen! Vi har slått Østerrike! Stemmen min er borte, men det spiller inge rolle! Vi er videre! Arnór Ingvi Traustason scorer! Island 2 — Østerrike 1!», skriker Guðmundur Benediktsson, kommentator i kanalen Stöð 2. ## «Vi har aldri tapt»

Island startet EM med uavgjort mot storheten Portugal. Så fulgte en ny uavgjortkamp mot Ungarn, før det ble seier mot Østerrike. Det ga Island 2. plass i gruppe F. Nå venter England i åttendedelsfinalen.

«Dommeren har blåst av kampen, og aldri noensinne - ALDRI NOENSINNE - har jeg hatt det så bra som nå! Arnór Ingvi Traustason sikrer vår første seier i EM! Vi har aldri tapt, glem ikke det, vi har aldri tapt - men vår første seier er et faktum!», skriker en hes Benediktsson.

«Island 2 - Østerrike 1. Takk for oppmøtet, Østerrike! Takk for oppmøtet!», avslutter han.

Her er oppsettet:

Ifølge Wikipedia er Benediktsson også assistenttrener for KR Reykjavik. Han var selv landslagsspiller og fikk sin siste landskamp i 2001. Ifølge samme nettsted har sønnen Albert kontrakt med PSV Eindhoven.

«Vi er best i verden!»

Neste oppgave for Island er altså England i Nice mandag. Da har forhåpentlig Benediktsson fått igjen stemmen, og kanskje er det hans tur til å ta en Lillelien:

«Vi er best i verden! Vi er best i verden! Vi har slått England, kjempers fødeland», ropte Lillelien. Gjennopplev det magiske Lillelien-klippet her!