Islandsk idrett har fått en ny tidsregning: Før og etter 22. juni. Den datoen kommer for all fremtid til å stå med gullskrift på Sagaøya.

22. juni vil for all fremtid bli husket i islandsk idrett. Her fra Morgunbladid.

"Ótrúlegan leik", skriver avisen Morgunbladid. Akkurat den trenger vel ingen oversettelse.

— Jeg har fremdles frysninger, sa Arnor Ingvi Tarustason til islandsk TV like etter at 2-1-seieren over Østerrike og plassen i åttendedelsfinalen var et faktum. På overtid var det Traustason som ordnet seiersmålet.

Selvtillit før England-møtet

— Jeg fikk et vakket innlegg fra Elmar (Bjarason), forklarte Traustason om den avgjørende scoringen.

— Se på fansen vår. Dette er fantastisk. Det er ti tusen islendinger her. Det eneste man kan si er wow, la han til.

Og hva med motstanderen i åttendedelsfinalen: England?

— Vi har et godt lag. Vi har fremdeles ikke tapt, og vi håper å fortsette slik, sa 2-1-målscoreren om kampen som spilles mandag kveld.

— Vi ønsker definitivt ikke å reise hjem, forklarte Traustason.

Svenske Lars Lagerbäck står bak noe som må være den største overraskelsen i verdensfotballen siden Nord-Korea gikk videre til kvartfinalen under VM i 1966 på Italias bekostning.

— Må bytte nasjonaldagIslands svenske trener Lars Lagerbäck var naturlig nok svært stolt over sine menn:

— Det var tøft i varmen. Du får ikke et bedre lag når det gjelder holdning og hardt arbeid. Jeg vet ikke helt hva mer jeg skal si. Nå får vi heldigvis noen fridager og kan slappe av litt før vi begynner å fokusere på England, sa svensken som forlengst er nasjonalhelt på Island.

Slik så det ut på nettsiden til avisen Visir rett etter at bragdkampen var slutt.

På pressekonferansen gliste hjelpetrener Heimir Hallgrimsson fra øre til øre.— Jeg tror vi må bytte nasjonaldag nå. Så viktig var dette. Vi var heldige, og jeg må skryte av Østerrike. Men spillerne viste en utrolig styrke gjennom hele kampen.Det var mange slitne ben mot slutten, sa mannen som er tannlege og som overtar som hovedtrener etter EM.

— England vet nok mindre om oss enn vi vet om dem. Vi må selvsagt spille perfekt, men vi må bare gjøre det vi kan, mente Hallgrimsson om neste kamp.

Hør Aftenpodden Sport hvor EM slaktes, kvinnehets diskuteres og norske lags sjanser i Europa vurderes: