Kommer tilbudet på bordet er Berggreen klar for til å reise til Stavanger for å se nærmere på forholdene i klubben og byen.

Viking-trener Kjell Jonevret er for tiden på ferie i Spania, men kommer det besøk fra Danmark i løpet av uken er han klar for å reise hjem for å vise 21-åringen rundt.

— Jeg håper det skal gå i orden med Berggreen. Det er fortsatt dialog og det kan skje noe i løpet av uken, sier Jonevret til Aftenbladet.

Koster 1,5 mill. danske kroner

Det er Annfinn Gaard som er Berggreens agent og han skal forrige uke ha vært i innledende samtaler med Viking. Berggreen skal være åpen for en overgang, men ønsker at det skal komme noe konkret på bordet før han reiser nordover for å se nærmere på forholdene.

Arne Larsen Økland ønsker å si minst mulig om hva klubben foretar seg på overgangsmarkedet.

— Vi jobber på og ingen av spillerne vi var interessert i har blitt uaktuelle i løpet av den siste uken. Samtidig er ingenting avklart. Det er lenge til overgangsvinduet åpner og vi har god tid, sier Økland.

ØNSKET AV VIKING: U21-landslagsspissen Emil Berggren fra Hobro er på spisslisten til Viking. Foto: Hobro IK

Viking vet fortsatt ikke om de får hjelp av en aksjeemisjon i det kommende overgangsvinduet og derfor må klubben prioritere knallhardt rundt hvordan de bruker de ressursene de har tilgjengelig. — Uansett hva som skjer så må vi prioritere knallhardt. Vi har derfor gjort en veldig god jobb i kartleggingen av de spillerne vi ønsker å tilby kontrakt, sier Økland.

Berggreens kontrakt med Hobro strekker seg til sommeren 2017, men U21-landslagsspilleren har en utkjøpsklausul på om lag 1,5 millioner danske kroner i kontrakten.

Den norske kronens fall de siste ukene har med andre ord gjort Berggreen noen 100.000 kroner dyrere for Viking.

Håper på Hoseth

Samtidig er det fortsatt en mulighet for at Magne Hoseth blir Viking-spiller. Den tidligere Molde, Vålerenga, Stabæk og FC København-spilleren ønsker å spille for klubben neste sesong, men et kontraktsforslag har foreløpig latt vente på seg. Selv om det ikke har vært noen konkrete forhandlinger, har Hoseth likevel fått beskjed om hva han kan forvente seg av rammer i en eventuell kontrakt. Først ønsker imidlertid Viking å se hvor mye en eventuell Berggreen-handel kommer til å koste klubben.

— Jeg håper fortsatt vi kan bli enige med Hoseth. Jeg er veldig trygg på at han kan bli en viktig spiller for oss neste sesong, vel å merke hvis vi har råd til ham, sier Jonevret.

I fjor var Viking tidlig i gang med å få på plass spillerstallen foran sesongen. I år virker det som om det er flere løse tråder.

— Vi er fortsatt to spillere mindre enn hva vi avsluttet sesongen med, men jeg håper det kan skje noe i ukene som kommer, sier Jonevret.