STAVANGER (aftenbladet): — Zymer Bytyqi er en spiller som er god når han er god. Han er et spennende talent, men jeg vet ikke om Viking ønsker å betale noe for ham, sier trener Kjell Jonevret.

Aftenbladet er kjent med at Viking har tatt kontakt med Salzburg og kommet med en konkret forespørsel og bud på spilleren som var leid ut til Sandnes Ulf sist sesong.

Viking har også hatt møte med Bytyqi og hans familie nylig.

Vil ha penger tilbake

Salzburg har brukt mye penger på Zymer Bytyqi. De betalte 4-5 millioner kroner for ham sommeren 2012. I tillegg hadde de kostnader forbundet til familiens flytting til Østerrike høsten 2012. Bytyqi fant seg ikke til rette i klubben og dro tilbake til Sandnes på en utlånsavtale bare et halvt år etter overgangen. Men heller ikke i Sandnes opplevde han en opptur, og havnet i forkant av 2014-sesongen på kant med daværende trener Asle Andersen.

Salzburgs sportsdirektør, Ralf Rangnick, har tidligere uttalt til Aftenbladet at de ønsker å få så mye som mulig igjen av pengene de har brukt på 18-åringen. Etter det Aftenbladet kjenner til, har de satt prisen på Bytyqi til rundt 1,3 millioner kroner. Viking skal ikke være interessert i å betale så mye for Bytyqi.

— Jeg ønsker ikke å si noe om hvilke spillere vi er i dialog med, er Viking-direktør Arne Larsen Øklands kommentar til interessen.

Sæternes håper

I Sandnes Ulf håper de fortsatt det er mulig å beholde unggutten. Trener Bengt Sæternes erkjenner imidlertid at den økonomiske kabalen blir vanskelig å løse for 1. divisjonsklubben.

I så fall måtte det være å få i stand en billigere utlånsavtale enn i fjor, eller at Bytyqi ber om - og får innvilget - å bli fristilt fra kontrakten med Salzburg.

— For min del hadde det vært veldig spennende å få jobbe med Bytyqi. Jeg hadde tatt utfordringen på strak arm og skulle lagt ned mye tid og energi for å utvikle potensialet hans, forklarer Sæternes.

Lura-gutten Zymer Bytyqi har halvannet år igjen av sin kontrakt med den østerrikske klubben.