St. Etienne — Rosenborg 2-2

SAINT-ETIENNE (Adressa.no): St. Etienne tok ledelsen ved Robert Beric allerede etter tre minutter, men Rosenborg ristet av seg sjokket og slo tilbake med et mønterangrep som sendte Tobias Mikkelsen gjennom og sørget for utligning etter et drøyt kvarter.

Jonas Svensson satte inn 2-1-målet da spilleklokka nærmet seg 80 minutter. Foto: Rune Petter Ness

I andre omgang ble Rosenborg hardt presset av hjemmelaget, men igjen var det Rosenborg som scoret. Jonas Svensson pirket inn sitt første mål for sesongen tolv minutter før slutt. Uheldigvis for Rosenborg scoret Nolan Roux på straffe fem minutter før slutt og sørget for uavgjort.

• Se videoen øverst i artikkelen (Bilder fra Eurosport Norge). Vi beklager at videoen dessverre er uten lyd.

Kåre Ingebrigtsen var fornøyd med ett poeng, men samtidig litt skuffet over at seieren røk.

– Det er et bra resultat for oss, og vi skal ikke være skuffet over dette. Men, jeg tror ikke ikke St. Etienne hadde scoret på oss i dag hvis de ikke fikk straffe, sier RBK-treneren til Eurosport.

– Hadde noen tilbudt oss 2-2 før kampen, tror jeg vi hadde takket ja til det, supplerer målscorer Jonas Svensson.

Nolan Roux setter inn 2-2 på straffe like før full tid. Foto: Rune Petter Ness

Marerittstart Fyldig referat: Vi fulgte kampene direkte

Kåre Ingebrigtsen hadde pratet om å ri av stormen de første 20 minuttene, men fikk en verst tenkelig åpning på kampen. Fredrik Midtsjø ble plassert på venstreback da Johan Lædre Bjørdal måtte stå over med skade, og etter fire minutter snek Nolan Roux seg inn i rommet bak ham. Roux slo lavt inn til spisskollega Robert Beric som kom i stor fart og gled inn 1-0. Tre minutter senere fant Alexander Søderlund nettmaskene etter et nydelig innlegg fra Pål André Helland, men scoringen ble korrekt annullert for en hårfin offside.

Praktangrep av RBK

Rosenborg viste noen gode tendenser offensivt og fikk til noen lekre pasningskombinasjoner, uten at det ble sjanser ut av det. Men så løsnet det så til de grader og resultatet ble et av årets lekreste Rosenborg-mål.

Mike Jensen og de andre RBK-spillerne kommer stormende til for å juble sammen målscorer Tobias Mikkelsen. Foto: Ap

Søderlund holdt på ballen og spilte til Mike Jensen, som lekkert chippet ballen bak St. Etienne-forsvaret og til en fremadstormende Tobias Mikkelsen. Dansken tok ned pasningen og nærmest kranglet ballen forbi keeper og til 1-1. ## God redning av Hansen

St. Etienne styrte spillet etter utligningen, men det var lite som stemte i de avgjørende pasningene. De kom imidlertid kjempenære på en dødball etter halvtimen. Frisparket ble slått inn fra venstre og Roux ristet av seg markeringen. Spissen skjøt på direkten, men André Hansen var lynraskt nede og reddet den gode avslutningen.

Hjemmelaget kom om mulig enda nærmere etter 36 minutter. Roux slo et nytt godt innlegg fra høyre og på bakre stolpe steg Kevin Monnet-Paquet til værs og headet noen få centimetre utenfor stolpen.

Holmar Örn Eyjolfsson headet noen meter utenfor på en corner fem minutter før pause og St. Etienne hadde et par slurvete avslutninger i tilegg til et godt langskudd, men lagene gikk til pause med 1-1. ## Høyt St. Etienne-press

St. Etienne hadde tydelig brukt pausen godt. De satt Rosenborg under et stort press fra første sekund av andre omgang og det kunne blitt riktig farlig etter 50 minutter. Jørgen Skjelvik mistet ballen i eget forsvar og to St. Etienne-spillere stormet i angrep. Heldigvis for RBK fikk forsvaret ryddet opp før de kom seg til skudd.

Rosenborg-spillerne havnet ofte i etterkant i duellene i det første kvarteret av omgangen og hadde mer enn nok med å forsvare seg. Bortelaget klarte å holde mer på ball utover og nærmest helt ut av det blå fikk RBK omgangens første sjanse.

Jonas Svensson jubler for 2-1-scoringen til Rosenborg, mens St. Etiennes keeper fortviler. Foto: Rune Petter Ness

Anders Ågnes Konradsen ble stusset gjennom og var på vei mot keeper med to forsvarsspillere ved siden av seg. Midtbanespilleren avsluttet tidlig, men traff ikke godt med utsiden av foten og skjøt utenfor på den store sjansen.

Svensson sendte Rosenborg i ledelsen

Rosenborg lyktes stadig bedre med å finne kontringsrommene, men den ene gangen det kunne blitt virkelig farlig ble Mikkelsen avblåst for offside før avslutningen traff tverrliggeren.

Men det gjorde ingenting for tolv minutter før slutt fikk Rosenborg 2-1-scoringen. Og at det var Jonas Svensson, som ikke har scoret et eneste mål i år, skulle stå for den ville gitt god odds. Selnæs slo et frispark fra 30 meter inn mot Søderlund. Spissen viste muskler i duell med to forsvarsspillere og ballen ramlet ned i bena til Svensson. Fra fem meter avsluttet han med venstrefoten og ballen trillet i mål.

Stemningen ble svært dårlig på stadion sju minutter før slutt, da Moustapha Sall scoret på helvolley, men fikk målet annullert for offside. Reprisene viste nok en gang at dommeren gjorde riktig.

To minutter senere fikk de imidlertid straffe og Roux gikk opp for å ta det. Han gjrode ingen feil og satte ballen høyt i Hansens venstre hjørne til 2-2.