Da lagene spilte seriekamp i Mjøndalen i oppgjøret som endte 2-1 til bruntrøyene havnet Ondrasek i gjentatte situasjoner med Gauseth.

To minutter før slutt endte en duell de to i mellom at Ondrasek fikk se det røde kortet. Når lagene møtes igjen i morgen — denne gang på treningsleir i La Manga - hevder begge at de har lagt episoden bak seg.

— Jeg var irritert på ham der og da. Jævlig irritert, og jeg tror han var irritert på meg og, men jeg er ikke en sånn som går rundt og tenker på det der. Jeg har møtt ham i gangene på spillerhotellet og sagt hei som jeg gjør til alle andre. Men jeg tror ikke vi to kommer til å finne på noe på kveldstid her nede. Uansett gleder jeg meg til å møte kobraen på banen, sier Gauseth til iTromsø om Zdenek "Kobra" Ondrasek.

— Jeg vet ennå ikke hvorfor jeg fikk det røde kortet den gang, men dette er forsesong og jeg ønsker ikke å bli skadet på grunn av for eksempel en dum takling. Hvis Mjøndalen ønsker å ta meg så får de bare prøve, men jeg kommer ikke til å bite på fordi jeg ønsker å være klar til seriestarten, sier Ondrasek til iTromsø.

Gauseth på sin side håper Ondrasek treffer nettmaskene mot laget fra Buskerud.

— Jeg håper Kobra scorer masse mål mot oss i morgen slik at han har skutt seg tom før sesongen begynner, sier Gauseth.

Tenker mindre på overgang

Ondrasek har i vinter vært linket bort fra klubben, men ser nå ut til å bli i TIL.

— Vi har ikke hatt noen konkrete henvendelser på Ondrasek i år. Det har vært agenter som har henvendt seg, men uten at det har blitt noe mer, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Overgangsvinduet for mange land stengte 1. februar, men fortsatt kan klubber i land som Kina og Russland kjøpe spillere.

— Tiden flyr avgårde, og snart er det seriestart. For noen uker siden tenkte jeg mer på at det kunne skje noe med framtiden min fordi da var det mange spørsmål, men nå tenker jeg bare på fotballen, og det gir meg en bra følelse. Skulle noe skje vil TIL snakke med min agent og de vil ta det derfra, sier Ondrasek.

To uaktuelle

Før møtet med Mjøndalen i morgen er det bare målvakt Gudmund Taksdal Kongshavn og midtstopper Simen Wangberg som ikke er aktuelle for å spille.

— Vi kommer til å gjøre en god del bytter og se an hvilke spillere som har fått mye belastning på turen så langt, sier TIL-trener Steinar Nilsen til iTromsø.

Det betyr at Jonas Johansen, som har slitt med en seneskade trolig får noen minutter på banen i morgen. Han deltok for fullt på dagens trening i Spania.

— Å få spille igjen er noe jeg ser fram til, sier Johansen.

Du kan følge kampen mot Mjøndalen direkte på itromso.no fra klokken 15.00 mandag!